Τι να φάτε για καλύτερο σεξ!

  • Iatropedia
Για ανεβασμένες επιδόσεις στο σεξ δεν αρκεί μόνο η αέναη αναζήτηση των αφροδισιακών φυτικών η φαρμακευτικών σκευασμάτων, που υπόσχονται νύχτες γεμάτες έρωτα και έντονου πάθους. Που κρύβεται όμως το μυστικό της καλής σεξουαλικής υγείας;

Η υγιεινή διατροφή στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η φυτοφαγία, η τακτική σωματική άσκηση, η καλή ψυχολογική κατάσταση, η αποφυγή καπνίσματος, αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών ανεβάζουν στα ύψη τις σεξουαλικές επιδόσεις.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sexual Medicine απέδειξε ότι τα λαχανικά που περιέχουν τα φυτό-οιστρογόνα ενισχύουν τις σεξουαλικές επιδόσεις!

Δείγμα της μελέτης αποτέλεσε μια ομάδα αρσενικών κόκκινων πιθήκων οι οποίοι τρέφονταν για περίπου ένα χρόνο με φύλα ενός συγκεκριμένου τροπικού δέντρου, που περιείχε φυτο-οιστρογόνα. Οι πίθηκοι αυτής της ομάδας,κατέληξαν να έχουν υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικών ορμονών από τους υπόλοιπους και περνούσαν περισσότερες ώρες κάνοντας σεξ και λιγότερη ώρα σε άλλες δραστηριότητες.

Μέσα από αυτό το πείραμα οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι συγκεκριμένα φυτικά παράγοντα, όπως η σόγια, επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών στο οργανισμό και κατ’ επέκταση την ερωτική διάθεση και δραστηριότητα.

μέγιστες αποδόσεις

Για ερωτικές επιδόσεις που σπάνε το κοντέρ οι ειδικοί επιστήμονες συστήνουν μια υγιεινή διατροφή, η οποία εκτός των λαχανικών πρέπει να περιλαμβάνει άφθονα ψάρια και ελαιόλαδο.

Οι χημικές ουσίες όπως ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, L-Αργινίνη που βρίσκονται στα τρόφιμα όπως το ελαιόλαδο, ο σολομός και οι ξηροί καρποί, αποδείχθηκε ότι βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και επομένως δρούν ευεργετικά στις ερωτικές επιδόσεις.

Παράλληλα οι ίδιες έρευνες έδειξαν πως τα πράσινα λαχανικά, το σκόρδο, η ρίζα τσινσένγκ αλλά και η σόγια, έχουν δπλό όφελος για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Από την μια ενιχύουν την ομαλή κυκλοφορία του αίματος και από την άλλη βοηθούν στην καλή αιμάτωση των ανδρικών γεννετικών οργάνων.

διώξτε μακρυά ότι σκοτώνει το σεξ

Οι ίδιες επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι το κάπνισμα, το αλκοόλ, η υπερβολική κούραση, η αϋπνία, το έντονο στρες αλλά και η παχυσαρκία βλάπτουν τη λίμπιντο και οι συνέπειες γίνονται ορατές στην κρεβατοκάμαρα.

Ο χρόνος όμως αφήνει τα σημάδια του όχι μόνο στο σώμα αλλά και στις ορμόνες όπως είναι η τεστοστερόνη, αλλά και τα οιστρογόνα, που παρουσιάζουν πτωτική τάση όσο περνούν τα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε οι γυναίκες δεν έχουν οργασμό; Έρευνα

Οι πιο περίεργες αρρώστιες του κόσμου! ΦΩΤΟ-ΣΟΚ

Δείτε τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητες των Αρχαίων Ελλήνων!

Ποιοι άνδρες είναι καλοί στο σεξ