Τι είναι η περιποίηση προσώπου “Χάνιμπαλ Λέκτερ” (!) και πώς γίνεται

  • Iatropedia
Όταν ο Thomas Harris επινόησε τον χαρακτήρα του “Χάνιμπαλ Λέκτερ”, σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μερικές δεκαετίες αργότερα ο “ιατροδικαστής ψυχίατρος με τάσεις κανιβαλισμού και κατά συρροή δολοφόνος” θα έδινε το όνομα αυτό σε μια διαδικασία περιποίησης προσώπου σε ινστιτούτο ομορφιάς.

Επισήμως, η μέθοδος λέγεται IDERM Galvanic Treatment και την ανέπτυξε η Marianne Kehoe, διαβόητη “γκουρού” της καλλυντικής περιποίησης δέρματος στις ΗΠΑ, με έδρα το Λος Άντζελες, όπου και διατηρεί το MK Skin Studio.

Τι ακριβώς κάνει η περιποίηση προσώπου “Χάνιμπαλ Λέκτερ”; Η θεραπεία ξεκινάει με τον καθαρισμό το πρόσωπό με ένα απαλό καθαριστικό.

Στη συνέχεια η δερματολόγος βάζει χειρουργικό βαμβάκι στο πρόσωπο, το οποίο το έχει βουτήξει σε διάλυμα ρίζας yucca. Ακολούθως, ολόκληρο το πρόσωπο (που πλέον μοιάζει με ένα πρόσωπο… μούμιας από το βαμβάκι που το καλύπτει) καλύπτεται από μία δερμάτινη μάσκα από την οποία διέρχονται ηλεκτρόδια και καλώδια. Αυτή η μάσκα θερμαίνει το πρόσωπο ελαφρά και βοηθάει τα υλικά που έχουν ποτίσει το βαμβάκι να περάσουν βαθιά στην επιδερμίδα, σε μια διαδικασία που διαρκεί 10 λεπτά.

Σε εκείνο το σημείο, η ρύθμιση στην μάσκα αλλάζει και σε όλο το πρόσωπο διέρχεται σταθερό και χαμηλής έντασης γαλβανικό ρεύμα. Ναι, αυτό είναι ουσιαστικά ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην αρχή, ο χρήστης νιώθει ένα ελαφρύ γαργαλητό και τσούξιμο στο πρόσωπό του, το οποίο σταθερά και σταδιακά μειώνεται μαζί με την ένταση που μειώνει ο δερματολόγος το μηχάνημα.

Χάρη στις βιταμίνες από το διάλυμα, οι πόροι του δέρματος καθαρίζουν εντελώς και η γαλβανική περιποίηση το συσφίγγει. Αυτή η θεραπεία είναι γνωστή για την ενίσχυση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου από τον οργανισμό.

Τέλος, η μάσκα αφαιρείται και το αποξηραμένο -πλέον- βαμβάκι αποκολλάται από το πρόσωπο έχοντας δημιουργήσει μια μάσκα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρήστη. Μια προσωπική μάσκα του Χάνιμπαλ Λέκτερ!

http://news.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρέ-καρέ πώς θα κάνετε απολέπιση με μαγειρική σόδα!

Καθαρισμός προσώπου: Τα 5 λάθη που σίγουρα κάνετε