Τι είναι η νευρινωμάτωση; ΒΙΝΤΕΟ

  • Iatropedia
Πρόκειται για μια σπάνια γενετική διαταραχή κατά την οποία ο νευρικός ιστός μεγαλώνει όγκους (νευροινώματα) τα οποία συνήθως είναι καλοήθη, αλλά επειδή πιέζουν τα νεύρα και άλλους ιστούς, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρότατες δυσλειτουργίες στον οργανισμό. Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα δείτε έναν άνθρωπο με την ασθένεια αυτή να επισκέπτεται τον γιατρό του.

Η συγκεκριμένη ασθένεια είναι εγγεγραμμένη στα χρωμοσώματα και εάν ο ένας από τους 2 γονείς την έχει τότε το παιδί που πρόκειται να γεννηθεί έχει 50% πιθανότητες να την αναπτύξει. Οι όγκοι είναι πολλές φορές αποκρουστικοί και συνήθως δημιουργούν προβλήματα επειδή πιέζουν τα νεύρα του νωτιαίου μυελού. Η συχνότητα εμφάνισης της ασθένειας αυτής είναι 1 στους 4.000 ανθρώπους. Δηλαδή κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο γεννιούνται περίπου 300 μωράκια με την ασθένεια αυτή.

Ο ασθενής υποφέρει συχνά από πονοκεφάλους, από ιλίγγους, ενώ συχνά παρατηρείται και παράλυση του προσώπου του. Στα παιδιά παρουσιάζεται μέχρι και 200 φορές μεγαλύτερος κίνδυνος να αναπτύξουν λευχαιμία. Η θεραπεία δεν λειτουργεί παρά μόνο ανακουφιστικά, στις περιπτώσεις που οι όγκοι έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ που πιέζουν ζωτικά όργανα και πρέπει να αφαιρεθούν.

Η ασθένεια περιγράφηκε λεπτομερώς το 1882 από τον νεαρό τότε, Γερμανό επιστήμονα, Daniel Friedrich von Recklinghausen .

Δείτε στο βίντεο έναν ασθενή με την συγκεκριμένη ασθένεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κριθαράκι στα μάτια; Γιατί βγαίνει; τι πρέπει να κάνουμε;

Δείτε πως λειτουργεί σχολείο για τυφλά παιδιά στις ΗΠΑ. ΒΙΝΤΕΟ

Έτσι είμαστε στην κοιλιά της μητέρας μας. ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟ

Μόλις δείτε το βίντεο αυτό δεν θα ξανακαπνίσετε. ΒΙΝΤΕΟ

Η αισιόδοξη πλευρά της ζωής, χωρίς χέρια και πόδια. ΒΙΝΤΕΟ

Κλειτοριδεκτομή: ο εφιάλτης συνεχίζεται ακόμη. ΒΙΝΤΕΟ

Τι θα πάθαιναν τα άγρια ζώα εάν έτρωγαν μόνο φαστ φουντ; ΒΙΝΤΕΟ