Τι δείχνει ο πόνος στο στήθος;

  • Iatropedia
Συχνά οι γυναίκες νιώθουν πόνο στο στήθος κάποιες μέρες του μήνα, λόγω των ορμονικών αλλαγών. Μπορεί ο πόνος στο στήθος να είναι σημάδι καρκίνου του μαστού? Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τι δείχνει ο πόνος στο στήθος.

Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Οι περισσότερες γυναίκες αναπτύσσουν πόνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πόνος συνδέεται με την έμμηνο ρύση. Συνήθως ο πόνος δεν είναι σοβαρός και αντιμετωπίζεται αν επιμένει με ήπια παυσίπονα.

Οι γυναίκες με πόνο στο στήθος συχνά ανησυχούν ότι ο πόνος σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού. Ωστόσο, το πρώτο σύμπτωμα του καρκίνου του μαστού είναι συνήθως ένα ανώδυνο εξόγκωμα. Ο πόνος δεν είναι συνήθως πρώιμο σύμπτωμα. Ωστόσο, ακόμη και αν ο πόνος του μαστού δεν είναι πιθανό να προκαλείται από τον καρκίνο, θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα.

Θεωρείται ότι οι γυναίκες με πόνο του μαστού έχουν πιο ευαίσθητο ιστό στο μαστό , γι’ αυτό και επηρεάζονται περισσότερο από τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κάθε μήνα. Αυτό δεν οφείλεται σε κάποια ασθένεια ή σε οποιοδήποτε πρόβλημα με το ίδιο το στήθος. Δεν έχει σχέση με οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες του μαστού. Ωστόσο, σαν σύμπτωμα μπορεί να αποτελεί μια ενόχληση.

Αν ο πόνος γίνει πιο σοβαρός, φορέστε ένα καλά-υποστηριζόμενο σουτιέν. Είναι καλύτερο να αποφευχθεί ένας στηθόδεσμος με μπανέλα. Καλύτερα να φοράτε ένα αθλητικό σουτιέν. Μπορείτε επίσης, να κάνετε δροσερές κομπρέσες για να ανακουφιστείτε από το αίσθημα καύσου που δημιουργείται.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι ''κρύβει'' ο πόνος στην κοιλιά;