Τι απαγορεύεται να κάνετε στην εγκυμοσύνη

  • Iatropedia
Η εγκυμοσύνη είναι μια κρίσιμη φάση της ζωής κάθε γυναίκας. Φέρνει μαζί του τη χαρά και την ευτυχία. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καλό είναι να λαμβάνονται ορισμένες προφυλάξεις ώστε να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για την μέλλουσα μανούλα αλλά και για το μωρό.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG),οι δραστηριότητες που πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι:

Νεροτσουλήθρες

Οι νεροτσουλήθρες απαγορεύονται δια ροπάλου καθώς το έμβρυο μπορεί να υποστεί ζημία από μια δυνατή προσγείωση ή μια ξαφνική εκκίνηση.

Ποδηλασία

Η ποδηλασία θα πρέπει να αποφεύγεται από τις γυναίκες που δεν έχουν ξανακάνει. Ωστόσο, αν έχετε εμπειρία τότε, μπορείτε να συνεχίσετε το ποδήλατο μέχρι το δεύτερο τρίμηνο.

Ομαδικά αθλήματα

Αθλήματα, όπως το χόκεϊ, ποδόσφαιρο και μπάσκετ θεωρούνται αθλήματα υψηλού κινδύνου για αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται.

Σκι και σνόουμπορντ

Τα αθλήματα αυτά αυξάνουν ,τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού λόγω πτώσεων.

Σάουνα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το υδρομασάζ, το τζακούζι ή σάουνα δεν συνιστάται, καθώς η υπερθέρμανση έχει συσχετιστεί με αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης συγγενών ανωμαλιών σε μωρό σας.

Τρέξιμο

Οι μέλλουσες μανούλες θα πρέπει να αποφεύγουν να τρέχουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προσοχή απαιτείται μετά το δεύτερο τρίμηνο για να αποφευχθεί η πτώση.

Καταδύσεις, θαλάσσιο σκι και σέρφινγκ

Η κατάδυση απαγορεύεται αυστηρά.

Δραστηριότητες όπως το θαλάσσιο σκι και σέρφινγκ συνδέονται επίσης με αυξημένο κίνδυνο πτώσεων και τραυματισμού στην κοιλιά .

http://www.newhealthguide.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως είστε έγκυος; Όλα τα σημάδια