Τελικά, πόσο εφικτή είναι η διατήρηση υγιών αρθρώσεων;

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Flexade
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως πάνω από 400 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με χρόνιους πόνους ή αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα όπως αρθρίτιδα και μυοσκελετικές νόσους, που μειώνουν την ποιότητα ζωής τους. Καθώς η διαρκής λήψη φαρμάκων δεν είναι εφικτή υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπισή τους, όπως η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής.

Πράγματι, έρευνα του Dr. Doug Kalman, ειδικού διαιτολόγου-ερευνητή στην αθλητική διατροφή, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, διερευνά τα αποτελέσματα πλήθους μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν σχετικά με την υγεία των αρθρώσεων και αναδεικνύει τα οφέλη της χρήσης συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν στοχευμένα για τις αρθρώσεις θρεπτικά συστατικά.

Είναι γεγονός, πως η κατάσταση των αρθρώσεων επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό όχι από εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς παράγοντες.  Η κληρονομικότητα, το πέρασμα του χρόνου, το υπερβάλλον βάρος,  η κακή στάση του σώματος, η επαναλαμβανόμενη άσκηση σε έντονους ρυθμούς, ένας τραυματισμός είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους προκαλείται διάβρωση στο χόνδρο ή κάποια κάκωση στις αρθρώσεις. Ο έντονος πόνος και η δυσκαμψία που παρατηρούνται λόγω αυτού, επιφέρει επιπτώσεις στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής.

Τα συμπληρώματα διατροφής που συμβάλλουν είτε προληπτικά ή όσο είναι εφικτό, θεραπευτικά υπέρ της υγείας των αρθρώσεων ποικίλουν ως προς τη σύνθεσή τους, ωστόσο υπάρχουν κάποια συστατικά τα οποία συναντώνται πιο συχνά. Γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και τη συμβολή τους στην υγεία των αρθρώσεων είναι τα συστατικά γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη. Άλλωστε, σαν συστατικά αποτελούν κατευθυντήριες οδηγίες Ιατρικών Συνδέσμων όπως της European League Against Rheumatism (EULAR) και του Osteoarthritis Research Society International (OARSI) για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας.

Είναι όντως τόσο αποτελεσματική η δράση τους; Υπάρχουν δεδομένα που να την υποστηρίζουν;

Την απάντηση δίνει η μελέτη του Dr. Doug Kalman που αναλύοντας τα αποτελέσματα 22 χρόνων έρευνας για τη δράση τους και την αποτελεσματικότητα τους. Πράγματι, υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται σχετικά με τη δράση της γλυκοζαμίνης και της χονδροϊτίνης. Συνεργιστικά, φαίνεται πως διεγείρουν την ανάπτυξη νέων χονδροκυττάρων ενώ συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση του πόνου, ιδίως σε περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με κάποιες μελέτες η χορήγηση γλυκοζαμίνης σε προβλήματα οστεοαρθρίτιδας φέρεται να έχει όμοια αποτελεσματικότητα με τη χορήγηση ιβουπροφαίνης για την ανακούφιση από τον πόνο, χωρίς να έχει αντίστοιχες παρενέργειες στο γαστρεντερικό σύστημα.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ανακούφιση από τον πόνο αλλά και στη μείωση πρηξίματος και φλεγμονής φέρεται να είναι και το MSM, μια θειούχος ένωση η οποία σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες, όπως αναφέρει ο Dr. Kalman, βελτιώνει το οίδημα και τη φλεγμονή, ενώ περιορίζει ουσιαστικά το αίσθημα του πόνου, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με γλυκοζαμίνη. Το MSM έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ κατέχει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση κολλαγόνου.

Έχοντας ως γνώμονα τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα των συστατικών αλλά και τις ανάγκες των καταναλωτών και θέλοντας να δώσει λύση στο πρόβλημα των αρθρώσεων και να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής ατόμων που ταλαιπωρούνται από προβλήματα αυτών, η Lanes δημιούργησε το Flexade Xtra. Ένα συμπλήρωμα διατροφής με 7 στοχευμένα ενεργά θρεπτικά συστατικά σε ποσότητες ιδανικές για την υγεία των αρθρώσεων, τη μείωση πόνου, της φλεγμονής και της δυσκαμψίας.

Η φόρμουλα του Lanes Flexade Xtra, όντας στοχευμένη στη βελτίωση της κατάστασης των αρθρώσεων περιέχει, γλυκοζαμίνη, χονδροϊτίνη και MSM στις ιδανικές αναλογίες και περιεκτικότητες για την προστασία των αρθρώσεων και τη μείωση του πόνου, ενώ παράλληλα συνδυάζει και στοιχεία όπως το υαλουρονικό οξύ και το κολλαγόνο, τα οποία διευκολύνουν την κίνηση περιορίζοντας τη δυσκαμψία και τις τριβές. Συγκεκριμένα, το υαλουρονικό οξύ σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, αυξάνοντας το ιξώδες του αρθρικού υγρού που περιβάλλει την άρθρωση μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των τριβών και παράλληλα του πόνου, ενώ βελτιώνει την ευκινησία. Στο τελευταίο συμβάλλουν σημαντικά και τα πεπτίδια κολλαγόνου. H βιταμίνη C και το μαγγάνιο ολοκληρώνουν τη σύνθεση του Lanes Flexade Xtra, παρέχοντας συνεργική δράση και πολλαπλά οφέλη στην υγεία των αρθρώσεων.

Βασικό του πλεονέκτημα, πέραν της εμπλουτισμένης και ενισχυμένης σύνθεσης του, είναι η βραδείας αποδέσμευσης ταμπλέτα του. Με τον τρόπο αυτό προσφέρει παρατεταμένη ανακούφιση από τον πόνο και αντιμετώπιση της φλεγμονής, χωρίς παράλληλα να ερεθίζει το στομάχι.

Τα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής Lanes, έχοντας ως γνώμονα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή αναπτύσσονται διαρκώς για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Προσφέρουν καινοτομικές συνθέσεις με συστατικά που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα με στόχο τη φροντίδα της υγείας εκ των έσω.

Βρείτε το FlexAde Xtra από τη Lanes διατίθεται στα φαρμακεία στην προνομιακή τιμή των 21,90€ ή μάθετε περισσότερα στο http://laneshealth.gr/needs/gia-ilikia-50-plus/flexade-xtra