Ταξιδεύουν μαζί μας τα.. μικρόβια.Που κρύβονται.Από τι κινδυνεύουμε

  • Iatropedia
Η αντίστροφη μέτρηση για τις καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησε. Άλλοι με αεροπλάνα άλλοι με βαπόρια και άλλοι με τρένα , υπεραστικά λεωφορεία ή ΙΧ , ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ. Όμως μαζί με το μαγιό , τα καπέλα, τις ομπρέλες και τα αντηλιακά μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και ένα απολυμαντικό, αφού τα μικρόβια ταξιδεύουν μαζί σας είτε έχετε κλείσει θέση μπίζνες ή οικονομική. Μπορεί να μην το χωράει ο νους σας αλλά πριν από σας στην ίδια καμπίνα αεροπλάνου , τρένου ή πλοίου , ταξίδεψαν άλλοι άνθρωποι και πριν από εκείνους άλλοι και άλλοι και εκατοντάδες άλλοι… Τα μικρόβια τα οποία με περισσή θρασύτητα μεταφέρονται μαζί με σας παντού , συγκεντρώνονται και δημιουργούν μολυσματικές αποικίες στα καθίσματα, στα μπράτσα και στα φίλτρα αέρος.

Το πιο βρώμικο όμως σημείο είναι οι θήκες συνήθως των καθισμάτων που βρίσκονται μπροστά μας μέσα στις οποίες τοποθετούνται τα ενημερωτικά φυλλάδια των εταιρειών, αλλά και κάποια μικρά προσωπικά αντικείμενα που όλοι παίρνουμε μαζί μας .

Το κώδωνα του κινδύνου κρούει επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Environmental Health.Σύμφωνα με αυτή «οι επιβάτες έχουν 100 φορές περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν σε μια καμπίνα μεταφορικού μέσου σε σχέση με άλλους χώρους όπως το γραφείο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος εκδίδει διαρκώς οδηγίες, για να αντιμετωπίσει πιθανούς κινδύνους διάδοσης μολυσματικών ασθενειών, μέσω των μεταφορικών μέσων.Και για του λόγου του αληθές. πριν από εννέα χρόνια που εκδηλώθηκε το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (Sars), χρειάσθηκε μόνο μια πτήση Πεκίνο- Χονγκ Κονγκ, διάρκειας τριών μόλιςωρών για να εξαπλωθεί ο ιός σε όλη την Κίνα.

Απλά μέτρα που σώζουν ζωές

Για να μειωθούν οι πιθανότητες να μολυνθεί κανείς από κάποιο μικρόβιο αρκεί να ακολουθήσετε απλούς βασικούς κανόνες

Πλένετε τα χέρια σας ξανά και ξανά με σαπούνι και ζεστό νερό.

Αποφύγετε να τοποθετείτε τα πράγματά σας στην τσέπη του καθίσματος που βρίσκεται μπροστά σας.

Αν διψάτε στη διάρκεια μιας πτήσης πιείτε εμφιαλωμένο νερό και όχι από απλή κανάτα.

Μη χρησιμοποιήστε μαξιλαριού ή κουβέρτα κυρίως στα αεροπλάνα, γιατί είναι πολύ πιθανό να μην έχουν καθαριστεί πρόσφατα.

Με απολυμαντικό μαντιλάκι σκουπίστε τα μπράτσα του καθίσματος και το τραπεζάκι που βρίσκεται μπροστά σας.

Χρησιμοποιήστε χαρτομάντιλα αν ανοίξετε πόμολο ή βρύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα αυτά τα πλάσματα ζουν στο κορμί μας. ΒΙΝΤΕΟ

Τι πρέπει να έχει το κουτί Α βοηθειών που θα πάρουμε στις διακοπές μας

Φοράτε ψηλά τακούνια; Ξανασκεφτείτε το

Πονάει ο λαιμός σας; κρυώσατε ενώ βρίσκεστε σε διακοπές;