Ταλαιπωρημένες αρθρώσεις; Η LANES σας προσφέρει τον ιδανικό «σύμμαχο»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
αρθρώσεις
Οι κινήσεις που εκτελούνται καθημερινά από το ανθρώπινο σώμα είναι αμέτρητες. Από την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη όλες οι καθημερινές δραστηριότητες διευκολύνονται από τις αρθρώσεις, που αποτελούν τον σύνδεσμο μεταξύ των οστών. Τείνουμε συχνά να ξεχνάμε το πολύτιμο έργο τους και να παραμελούμε κάποια βασικά βήματα στην πρόληψη της φθοράς τους και την διατήρηση της καλής τους κατάστασης.

Για να καταλάβουμε τον μηχανισμό φθοράς μιας άρθρωσης πρέπει πρώτα να αναρωτηθούμε από τι αποτελείται. Οι πιο βασικές δομές της, είναι τα οστά που συντάσσονται σε αυτήν, είτε είναι δύο είτε περισσότερα, ο αρθρικός χόνδρος και ο αρθρικός υμένας. Πιο συγκεκριμένα, οι επιφάνειες των οστών που καταλήγουν στην άρθρωση δεν ακουμπούν ελεύθερα μεταξύ τους. Αυτό θα προκαλούσε την ανάπτυξη μεγάλων δυνάμεων και τριβών. Αντίθετα, οι επιφάνειες αυτές καλύπτονται από τον αρθρικό χόνδρο που αποτελεί το “μαξιλαράκι” της άρθρωσης και χωρίζονται από μια μικρή κοιλότητα μέσα στην οποία υπάρχει το αρθρικό υγρό, που λιπαίνει τις επιφάνειες. Έτσι επιτρέπεται η ελεύθερη κίνηση μεταξύ των οστών με μείωση της τριβής και του φορτίου.

Γίνεται συνεπώς αντιληπτό ότι η καταπόνηση ή η παθολογία κάποιας από αυτές τις αρθρικές δομές μπορεί να οδηγήσει με τη σειρά της σε φθορά της άρθρωσης.

Θα επικεντρωθούμε στην βλάβη του χόνδρου καθώς αποτελεί την βασική αλλοίωση που παρατηρείται στην οστεοαρθρίτιδα, την πιο συχνή μορφή αρθρίτιδας. Ο λόγος που ο αρθρικός χόνδρος παρομοιάζεται με ένα μαξιλαράκι είναι γιατί επιτρέπει στους ιστούς να δέχονται μηχανικές πιέσεις και φορτία χωρίς να παραμορφώνονται μόνιμα. Επίσης, λόγω της λείας επιφάνειας και της ελαστικής υφής του διευκολύνει την κίνηση μεταξύ των οστέινων επιφανειών ενώ ταυτόχρονα απορροφά τους κραδασμούς. Βασικά του συστατικά αποτελούν το κολλαγόνο, το υαλουρονικό οξύ, η χονδροϊτίνη, το νερό και οι γλυκοζαμινογλυκάνες. Το FlexAde Xtra, ο καινοτόμος συνδυασμός των συστατικών αυτών που δημιουργήθηκε από τα εργαστήρια της Lanes, είναι ένα νέο συμπλήρωμα διατροφής που γίνεται πολύτιμος σύμμαχος για τις ταλαιπωρημένες αρθρώσεις.

Η συχνότητα της οστεοαρθρίτιδας αυξάνεται με την ηλικία καθώς χρειάζεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να εκδηλωθούν τα συμπτώματα της. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η εμφάνιση της είναι αναπόφευκτη με το γήρας. Η διαδικασία της φυσιολογικής γήρανσης αρθρώσεων αφορά την διάβρωση της αρθρικής επιφάνειας και της απώλειας της ολισθηρότητας του χόνδρου. Σε αντίθεση με την οστεοαρθρίτιτιδα, οι διαταραχές αυτές δεν είναι επιδεινούμενες και εμφανίζονται συνήθως σε επιφάνειες που δεν φορτίζονται.

Στην οστεοαρθρίτιδα η καταστροφή του χόνδρου είναι προοδευτική και εμφανίζεται αρχικά στα σημεία που η άρθρωση φορτίζεται περισσότερο ενώ εμφανίζεται συχνότερα στα ισχία, τα γόνατα και την σπονδυλική στήλη. Συμπτώματα όπως ο πόνος, το οίδημα και η δυσκαμψία είναι τα πιο συχνά. Το FlexAde Xtra περιέχει MSM και μαγγάνιο, το οποίο σε συνδυασμό με τη γλυκοζαμίνη και τη χονδροιτίνη φαίνεται να ανακουφίζουν από τον πόνο και τη φλεγμονή της πάσχουσας άρθρωσης. Οριστική θεραπεία αποτελεί μόνο η χειρουργική αντιμετώπιση. Τώρα όμως εκτός από τα αναλγητικά φάρμακα και τη φυσικοθεραπεία υπάρχει ένας νέος σύμμαχος στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και ήρθε από τη Lanes.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι παράγοντες που ταλαιπωρούν τις αρθρώσεις αποτελούν καταστάσεις που αυξάνουν την φόρτιση της, όπως είναι το αυξημένο σωματικό βάρος, η βαριά χειρωνακτική εργασία και η πολύ έντονη σωματική άσκηση. Το FlexAde Xtra βοηθά στη διατήρηση υγιών αρθρώσεων και μαζί με την απώλεια βάρους και τη σωστή άσκηση γίνεται ένα πολύτιμο συμπλήρωμα διατροφής για αθλητές, χειρωνάκτες, ηλικιωμένους και όλους όσους θέλουν να κρατήσουν τις αρθρώσεις τους υγιείς.

Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα Lanes, αποτελούν συμπληρώματα διατροφής και φυτικών θεραπευτικών που καλύπτουν τις ανάγκες του κάθε σύγχρονου ανθρώπου, βελτιώνοντας παράλληλα την υγεία του.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα προϊόντα που προτείνει η  Lanes για να κάνεις την καθημερινότητά σου ομορφότερη κάνε κλικ εδώ!

*σε περίπτωση χρονίων προβλημάτων υγείας, λήψης φαρμάκων ή εγκυμοσύνης συμβουλευτείτε το γιατρό σας.