Σβήστε τους κιρσούς εναλλακτικά!

  • Iatropedia
Νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μια στις τρεις γυναίκες είναι οι κιρσοί ή αλλιώς φλεβίτιδα. Οι ένοχες αιτίες πολλές όσο και οι λύσεις. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική φλεβίτιδα

Πόδια ψηλά

Όσο περισσότερο χρόνο στέκεστε όρθθιοι και όχι σε καρέκλα, τόσο επιβαρύνετε το πρόβλημα. Για τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε λίγες ώρες, τοποθετήστε τα πόδια σας στο πάνω μέρος του καναπέ και αφήστε τα για λίγο εκεί. Είναι ένας τρόπος να απαλλαγείτε από τη φλεβίτιδα.

Κάντε stretching

Το stretching όταν γίνεται με το σωστό τρόπο μπορεί να ενισχύσει τους μύες των ποδιών σας. Αν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, μπορεί να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των κιρσών.

Κρύο νερό

Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, προσπαθήστε να κάνετε ένα κρύο ντους ή ένα κρύο λουτρό αν αντέχετε. Όσο είστε στο μπάνιο, κάντε στα πόδια σας μασάζ. Τρίψτε από το κάτω μέρος των ποδιών σας προς τα ισχία.

Φάτε βατόμουρα και κεράσια

Προσπαθήστε να ξεκινήσετε και να τελειώσετε την ημέρα σας με μια χούφτα από αυτά τα φρούτα, αν θέλετε να απαλλαγείτε από τη φλεβίτιδα. Μπορείτε, επίσης να πιείτε χυμό βατόμουρο.

Tips υγείας

Αποφύγετε να κάθεστε με τα πόδια σταυρωμένα, ιδιαίτερα πάνω από το γόνατο

Εάν είστε πολλές ώρες όρθιοι, κάντε τακτικά διαλείμματα για να βάλετε τα πόδια σας ψηλά ή πάνω από το επίπεδο του στήθους.

Τρώτε υγιεινά αποφεύγοντας το αλάτι και τα λιπαρά. Το αλάτι μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, που μπορεί να οδηγήσει σε φλεβίτιδα.

Γυμνάζεστε τακτικά. Κάτι τέτοιο μπορεί να διατηρήσει την υγιή κυκλοφορία του αίματος και την πρόληψη της έκρηξης της φλεβίτιδας.

Μην φοράτε ψηλά τακούνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νικήστε φυσικά κιρσούς και φλεβίτιδα!