Δείτε τα τεστ φυσικής κατάστασης που πέρασαν οι παίκτες του Survivor 2 για να μπουν στο παιχνίδι

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Survivor
Πολλά λέγονται και γράφονται για τις δοκιμασίες που περνούν οι παίκτες στο Survivor, το τηλεοπτικό σόου που αντιμετωπίζεται πλέον ως φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία.

Όσο και αν νομίζετε ότι εσείς θα κάνατε τις δοκιμασίες στο Survivor καλύτερα, διαβάστε τι είδους απαιτήσεις υπάρχουν από πλευράς της παραγωγής και των διοργανωτών για την φυσική κατάσταση και ετοιμότητα των παικτών.

Τα τεστ στο Αυστραλιανό Survivor

Το παράδειγμα που θα διαβάσετε παρακάτω, αφορά τις προϋποθέσεις υγείας, φυσικής αντοχής και βασικών δεξιοτήτων, τις οποίες έθεσε η Αυστραλιανή παραγωγή για το Survivor που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι του 2016.

Θυμηθείτε, ότι από την στιγμή που η παραγωγή του Survivor είναι κατά βάση κοινή για όλες τις χώρες στις οποίες προβάλλεται το σόου, οι δοκιμασίες τόσο πριν (τεστ φυσικής κατάστασης) όσο και κατά τη διάρκειά του, είναι παρόμοιες.

Ο επαγγελματίας προσωπικός γυμναστής Damien Kelly, πρώην ιατρικός σύμβουλος στον στρατό, μαζί με τον δρ Sam Hay, δημιούργησαν από κοινού το βασικό που οφείλουν να περάσουν οι υποψήφιοι παίκτες του Αυστραλιανού Survivor. Σκοπός των τεστ είναι να αξιολογηθεί η συνολική υγεία και το επίπεδο φυσικής κατάστασης των υποψηφίων, προκειμένου να είναι σίγουρη η παραγωγή του σόου, ότι θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις δοκιμασίες.

“Είναι ένα βασικό τεστ που σχεδιάστηκε για να ελέγξει συγκεκριμένες αδυναμίες και θέματα κινητικότητας”, δήλωσε ο Kelly. Και πρόσθεσε: “Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να εξακριβωθεί ότι η φυσική κατάσταση των υποψηφίων παικτών ήταν στο απαιτούμενο επίπεδο για τη συμμετοχή τους στο Survivor. Δεν πάνε εκεί για να σπάσουν ρεκόρ ταχύτητας, αντοχής, ή δύναμης. Δεν υπάρχει πρόθεση να υπάρχουν αλλαγές στις προσδοκίες για τους άνδρες και τις γυναίκες, ή για τους συμμετέχοντες που έχουν ηλικιακές διαφορές. Είναι απλά ένας τρόπος αξιολόγησης της σωματικής δυνατότητας ενός μέσου ατόμου μέσα από έξι απλά τεστ”.

Survivor: Το τεστ που έπρεπε να περάσει κανείς για να λάβει μέρος στο Αυστραλιανό σόου

1 – Βάδισμα/Τρέξιμο αντοχής

Σκοπός είναι η αξιολόγηση της υγείας σε αστραγάλους, γόνατα, ισχία και μέση, καθώς και το αν ο υποψήφιος θα περάσει το βασικό κατώτατο όριο φυσικής αντοχής

Βάδισμα ή τρέξιμο σε διάδρομο γυμναστικής: 1600 μέτρα σε λιγότερο από 20 λεπτά. Η μέση ανθρώπινη ταχύτητα βαδίσματος είναι 4,8 χιλιόμετρα/ώρα.

2 – Τεστ Push Up

Αξιολογεί την υγεία των ώμων, των αγκώνων και του κορμού του σώματος. Ο υποψήφιος πρέπει να:

Ολοκληρώσει 10 push-ups από τα γόνατα, με τη σωστή στάση σώματος μέσα σε ένα λεπτό. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής ο μέσος άνθρωπος 60-70 ετών θα περάσει αυτό το τεστ!

3 – Βαθιά καθίσματα

Αξιολογεί την υγεία σε γόνατα, ισχία, αστραγάλους, κορμό σώματος και γενική κινητικότητα. Ο υποψήφιος πρέπει να κάνει:

Βαθύ κάθισμα με το ισχίο να φτάνει χαμηλότερα από το ύψος του γονάτου. Μια επανάληψη αρκεί. Είναι η πιο βασική κινητική λειτουργία του ανθρώπου, αφού του επιτρέπει να πιάσει κάτι στο έδαφος.

4 – Άρση βαρών

Αξιολογεί την υγεία του κάτω μέρους της πλάτης, των ώμων, τη γενική δύναμη και την κινητικότητα του ατόμου.

Σηκώστε ένα βάρος 10kg οποιουδήποτε τύπου από το έδαφος μέχρι τον ώμο. Ο υποψήφιος πρέπει να σηκώσει το βάρος με το δεξί χέρι, να το φέρει στο ύψος των ώμων και αφού το ακουμπήσει στον αριστερό ώμο, να το αφήσει πάλι κάτω. Στην συνέχεια επαναλαμβάνει την αντίστοιχη κίνηση με το άλλο χέρι.

5 – Μεταφορά βάρους περπατώντας

Σκοπός είναι να ελέγξει τη γενική δύναμη και κινητικότητα σε ολόκληρο το σώμα.

Σηκώστε ένα βάρος 10kg με όποιον τρόπο θέλετε, κρατήστε το στα χέρια σας και περπατήστε 20μ χωρίς στάση. Είναι η πιο βασική προϋπόθεση για να μπορεί ο υποψήφιος παίκτης να μεταφέρει ξύλα και νερό.

6 – Γενική κινητικότητα: Ελέγχει την υγιή κίνηση του σώματος

Ξαπλώστε στο έδαφος μπρούμυτα και σηκωθείτε όρθιοι μόνοι σας χωρίς καμία βοήθεια (πχ σχοινιά ή χείρα βοηθείας από άλλον).

http://www.news.com.au