SOS… 5 ερωτήσεις πριν από την εγχείρηση πέους!

  • Iatropedia
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, πριν την χειρουργική του πέους σας, να μη γνωρίζετε βασικά πράγματα! ΠΕΝΤΕ σημαντικές ερωτήσεις προς τον ιατρό σας!

Δεν είναι σπάνια, η χειρουργική επέμβαση στο πέος. Ασθενής μήνυσε τον ουρολόγο του, λέγοντας ότι πήγε για μια περιτομή, αλλά έφυγε από το χειρουργείο με ακρωτηριασμένο μέρος του πέους του!

Η καλή ενημέρωση πριν από κάθε χειρουργική προσπέλαση, από τον θεράποντα ιατρό είναι βασική προϋπόθεση αποδοχής κάθε θεραπείας.

Συνήθεις χειρουργικές επεμβάσεις, αποτελούν τα εμφυτεύματα για τους άνδρες που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία, η αφαίρεση των γεννητικών κονδυλωμάτων, η περιτομή κα.

Όταν επισκεφτείτε τον ιατρό σας ρωτήσετε τα παρακάτω:

1.Χρειάζομαι πραγματικά αυτή την εγχείρηση;

Σκεφτείτε δύο φορές (ή περισσότερες), προτού αποφασίσετε την χειρουργική επέμβαση.

2.Ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές θεραπείας μου;

Παραδείγματος χάριν, υπάρχουν περισσότεροι από ένα τρόπο για την απομάκρυνση των γεννητικών κονδυλωμάτων. Υπάρχει μια επιλογή να καυτηριάσουμε τα κονδυλώματα με λέιζερ, ή να τα παγώσουμε με υγρό άζωτο.

3.Γιατρέ, πόσες φορές έχετε κάνει αυτή την εγχείρηση;

Η αφαίρεση των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων δεν είναι τόσο περίπλοκη επέμβαση, όπως η περιτομή ή χειρουργική εμφυτευμάτων, πρέπει όμως να βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας τις κάνει τακτικά. Επιπλέον, θα πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό σας για τα ονόματα των προηγούμενων ασθενών του.

4.Η εγχείρηση πραγματικά θα θεραπεύσει το πρόβλημά μου;

Μερικές φορές μας εκπλήσσει το γεγονός ότι κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων επιστρέφουν μετά τη θεραπεία.Γιατρέ, «περίμενα το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλύτερο»…«Οι άνδρες πρέπει να έχουν πιο ρεαλιστικές προσδοκίες».

5.Πρέπει να προετοιμαστώ πριν από τη χειρουργική επέμβαση;

Τραύματα στο πέος, πριν την χειρουργική επέμβαση είναι επικίνδυνα για λοιμώξεις, οπότε ζητήστε από το γιατρό σας, πριν από την ημέρα του χειρουργείου λεπτομερείς οδηγίες (π.χ.καθαρισμός με ένα ειδικό αντισηπτικό,κα)

Συμπερασματικά, δεν πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους!