Συμβουλές υγείας για καλό Πάσχα!

  • Iatropedia
Για να μην σας βγούν... ξινές οι Πασχαλινές διακοπές θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί . Ιδιαίτερα οι γονείς των μικρών παιδιών, επιβάλλεται να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα, προκειμένου να μην περάσουν τις Άγιες αυτές ημέρες σε κάποιο νοσοκομείο Παίδων

Δείτε τι συμβουλές δίνει ο ΕΦΕΤ αλλά και το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος.

Προσοχή στα παιχνίδια των αυγών

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους γονείς στο περιεχόμενο των αυγών, το οποίο αν αποτελείται από «παιχνιδάκια» μικρών διαστάσεων μπορεί να προκληθεί πνιγμός ή αυτοτραυματισμός σε παιδιά μικρής ηλικίας. Επίσης είναι υποχρεωτική η αναγραφή της σύνθεσης (σοκολάτα γάλακτος, υγείας κλπ) και της ημερομηνίας ανάλωσης και πρέπει να ελέγχεται σχολαστικά από τους καταναλωτές.

Προσοχή στις λαμπάδες

Δεν αγοράζουμε κεριά, που μοιάζουν με τρόφιμα ή έχουν οσμή τροφίμων γιατί υπάρχει κίνδυνος κατανάλωσης από μικρά παιδιά.

Κάποια κεριά περιέχουν εύφλεκτα υλικά, μέσα στο σώμα τους, π.χ. αποξηραμένα λουλούδια. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, για να μην αναφλεγούν αυτά τα υλικά κατά την καύση των κεριών.

Τα μάτια σας δεκατέσσερα

Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας πυροτεχνημάτων που προέρχονται από κατασκευαστές χωρίς πιστοποίηση, κυκλοφορούν παράνομα παρόμοιες κατασκευές, από πλανόδιους κυρίως πωλητές. Δεν αγοράζουμε, ιδιαίτερα για χρήση από παιδιά, τέτοια πυροτεχνήματα , δεν κατασκευάζουμε μόνοι μας και αποτρέπουμε και γνωστούς και φίλους να επιδοθούν σε ιδιοκατασκευή πυροτεχνημάτων.

πηγη ΕΦΕΤ

http://www.pedtrauma.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ατυχήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Μάθετε για να μην πάθετε

Γιατί ο Ιησούς απεικονίζεται πάντα λιπόσαρκος; Τι έτρωγαν οι άνθρωποι τον 1ο αιώνα;

Από την νηστεία στο κρέας: Συμβουλές διατροφής για τη Μεγάλη Εβδομάδα