Συχνοουρία: Γιατί πηγαίνετε συνέχεια τουαλέτα;

  • Iatropedia
Η συχνοουρία είναι είναι δυνατόν να σας αναστατώσει ην καθημερινότητα και να σας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην δουλειά ή στις προσωπικές σχέσεις. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2009 , η ούρηση κάθε δύο ώρες θεωρείται ότι είναι σύμπτωμα της συχνουρίας.

Το κλειδί για τη θεραπεία είναι η αντιμετώπιση της υποκείμενης αιτίας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τη συχνοουρία.

Τι προκαλεί τη συχνή ούρηση;

Μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος είναι μια κοινή αιτία της συχνή ούρηση. Αυτό συμβαίνει όταν τα βακτήρια εισέρχεται στην κύστη μέσω της ουρήθρας. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center , το 50% των γυναικών θα βιώσουν τουλάχιστον έξι ουρολοιμώξεις στη ζωή τους.

Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν:

Τραυματισμοί

Διαβήτης

Καρκίνος και χημειοθεραπείες

Αφυδάτωση

Η λήψη αντιβιοτικών που εξαλείφουν τα καλά βακτηρίδια

Η υπερβολική καφεΐνη, η νικοτίνη και το αλκοόλ που ερεθίζουν τα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης και μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα.

Σύμφωνα με την Κλινική Κλίβελαντ , πάνω από 17 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες υποφέρουν από το σύνδρομο της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης ενώ ένας στους έξι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνω των 40 ετών. Η συχνουρία είναι ένα σύμπτωμα της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης, η οποία μπορεί να προκληθεί από:

Αδύναμους μύες της πυέλου

Νευρική βλάβη

Παχυσαρκία

Έλλειψη των οιστρογόνων (κοινές μετά την εμμηνόπαυση)

Διάγνωση

Ο γιατρός θα σας κάνει εξετάσεις για να καθοριστεί ποια είναι η αιτία που επισκέπτεστε τακτικά την τουαλέτα. Να σημειωθεί εδώ ότι η θεραπεία για συχνή ούρηση εξαρτάται από την αιτία.

http://www.healthline.com