Σεξ με το ίδιο φύλο;

  • Iatropedia
Η διαταραχή ταυτότητας φύλου μπορεί να είναι εμφανής σε πρώιμη παιδική ηλικία. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν αν έχουν κάποιο πρόβλημα ταυτότητας φύλου μέχρι τη στιγμή που φτάνουν στην εφηβεία.

Τα προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας βρίσκονται ακόμη στον κατάλογο με τα διανοητικά προβλήματα και τα προβλήματα συμπεριφοράς.Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των λεσβιών, των γκέι και των διαφυλικών ατόμων και κάλεσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να πάψει να θεωρεί «παθολογικά τα προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας».

Ακόμη και σήμερα σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ομοφυλοφιλία, η αμφιφυλοφιλία και η διαφυλικότητα θεωρούνται «διανοητικές ασθένειες» και απαιτούν ψυχιατρική αντιμετώπιση. Δεν είναι ασύνηθες το φαινόμενο χώρες μέλη της ΕΕ να προσφέρουν άσυλο στους πολίτες τρίτων χωρών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους όχι εξαιτίας των πολιτικών πεποιθήσεων αλλά των διώξεων με βάση την σεξουαλικότητά τους.

Τι είναι η διαταραχή ταυτότητας φύλου;

Ένα άτομο με διαταραχή ταυτότητας φύλου είναι ένα πρόσωπο που έντονα ταυτίζεται με το άλλο φύλο.

Το άτομο μπορεί να ταυτιστεί με το αντίθετο φύλο σε σημείο που να πιστεύει ότι αυτός / αυτή είναι, στην πραγματικότητα, ένα μέλος του άλλου φύλου ο οποίος είναι παγιδευμένος σε λάθος σώμα.

Η διαταραχή ταυτότητας φύλου προκαλεί προβλήματα για το συγκεκριμένο άτομο στο σχολείο, την εργασία ή τις κοινωνικές συναναστροφές.

Άτομα που χαρακτηριστικά εμφανίζονται με διαταραχή ταυτότητας φύλου;

Τα αγόρια με διαταραχή ταυτότητας φύλου τείνουν να προτιμούν να ντύνονται σαν τα κορίτσια. Αποφεύγουν συχνά τον αγωνιστικό αθλητισμό και δεν ενδιαφέρονται για ιδιαίτερα δύσκολα παιχνίδια.

Συνήθως λειτουργούν ως γυναικεία μορφή, όπως μια μητέρα ή μια πριγκίπισσα, στα παιχνίδια που παίζουν.

Τα αγόρια με τα προβλήματα ταυτότητας φύλου προσποιούνται ότι δεν έχουν πέος. Θέλουν να το καταργήσουν και επιθυμούν να είχαν κόλπο.

Τα κορίτσια με διαταραχή ταυτότητας φύλου προτιμούν να φορούν τα ρούχα των αγοριών και θέλουν να μοιάζουν με αγόρι. Κορίτσια με διαταραχή ταυτότητας φύλου επιθυμούν να έχουν πέος και δεν ανυπομονούν να μεγαλώσει το στήθος τους ή να αρχίσει η περίοδος.

Ενήλικες με διαταραχή ταυτότητας φύλου μερικές φορές ζουν τη ζωή τους ως μέλη του αντίθετου φύλου. Μερικά άτομα μπορεί να προχωρήσουν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Η διαταραχή ταυτότητας φύλου είναι πιο διαδεδομένη στους άνδρες παρά στις γυναίκες.

Πώς αντιμετωπίζεται η διαταραχή ταυτότητας φύλου;

Η ψυχολογική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στις περιπτώσεις διαταραχής της ταυτότητας φύλου.

Εάν ένας φίλος ή ένα μέλος της οικογένειας έχει κάποιους προβληματισμούς, καλό θα ήταν να του συστήσετε έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο για να συζητήσει αυτά που τον απασχολούν.

Σε ενήλικες που έχουν σοβαρή διαταραχή ταυτότητας φύλου για πολλά χρόνια, το αίτημα αλλαγής του φύλου τους σε συνεργασία με τον ιατρό τους, μερικές φορές είναι η καλύτερη λύση. Πριν από αυτό το είδος της επέμβασης συνήθως περνούν από μια μακρά περίοδο ορμονικής θεραπείας και ψυχοθεραπείας τονίζουν οι σεξολόγοι.

Δείτε επίσης:

Προφυλακτικό: είναι απαραίτητο και γιατί;

SOS … 5 ερωτήσεις πριν την εγχείριση του πέους

Σε έξαρση τα κονδυλώματα στις γυναίκες

Σεξ: Προσοχή στον έρπητα των γεννητικών οργάνων

Γιατί ο Γιώργος κοιμάται μετά το σέξ;

Και οι άντρες κάνουν πλαστικές

Διαβάστε περισσότερα για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) στην Εγκυκλοπαίδεια