Σε πανικό και η Αγγλία για τα εμφυτεύματα σιλικόνης

  • Iatropedia
Σε κατάσταση υστερίας εμφανίζονται από χθες όσες Αγγλίδες έβαλαν εμφυτεύματα σιλικόνης στο στήθος τους, τον τελευταίο καιρό. Μετά τα γεγονότα στην Γαλλία, οι Αγγλίδες έχουν θορυβηθεί και κυρίως όσες από αυτές, έχουν προσθέσει στο στήθος τους Γαλλικό εμφύτευμα. Ο Θάνατος μιας γυναίκας στη Γαλλία που είχε βάλει εμφύτευμα στήθους και παρουσίασε μιας σπάνιας μορφής καρκίνου, αλλά και άλλων 7 που είχαν τοποθετήσει εμφύτευμα από την ίδια εταιρία,- και που αυτές χτυπήθηκαν από καρκίνο- έχουν φέρει τις Αγγλίδες σε κατάσταση Πανικού. Και το νούμερο των γυναικών στη Γηραιά Αλβιώνα που ανησυχούν ξεπερνάει τις 50.000.

Οι φλεγματικοί και πάντα ψύχραιμοι Άγγλοι πάντως, τέθηκαν αμέσως σε επιφυλακή και προσπαθούν να δώσουν στο θέμα την πραγματική του διάσταση. Εμπειρογνώμονες του Αγγλικού Υπουργείου Υγείας, τονίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόδειξη πως οι Βρετανίδες που έχουν εμφυτεύματα σιλικόνης από τη Γαλλία, διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.

“Η Γαλλία έκανε πολύ καλά που τέθηκε σε επιφυλακή και ζήτησε την εξέταση των 30.000 γυναικών που είχαν εμφύτευμα σιλικόνης, από την συγκεκριμένη εταιρία, αλλά εδώ δεν υπάρχουν στοιχεία που μας οδηγούν στο ότι πρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο” δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του Βρετανικού Υπουργείου Υγείας στο sky news.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) τονίζει από την πλευρά του πως έχει δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για τον καρκίνο από τα εμφυτεύματα σιλικόνης στο στήθος, τον οποίο επεξεργάζεται και άμεσα θα έχει κάποια απάντηση. Μέχρι στιγμής όμως , τονίζει, δεν έχει βρεθεί κάποια ένδειξη που να ενοχοποιεί την Γαλλική εταιρία.

Στην Αγγλία πάντως 50.000 γυναίκες που έχουν Γαλλικό εμφύτευμα στο στήθος τους είναι σε κατάσταση πανικού και προκειμένου να αποφευχθούν οι ακρότητες, η Βρετανική Ένωση Πλαστικής, Επανορθωτικής, και Αισθητικής Χειρουργικής (BAPRAS) εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία προτρέπει όσες γυναίκες έχουν αμφιβολίες ή έχουν φοβηθεί, να απευθυνθούν αμέσως για συμβουλές και εξέταση στους πλαστικούς χειρουργούς τους.

“Οι χειρουργοί θα εξετάσουν τις γυναίκες και θα κρίνουν εάν πρέπει να ληφθεί κάποιο μέτρο”, διευκρίνισε με δηλώσεις του ο Douglas Mac George πλαστικός χειρουργός και πρώην πρόεδρος της BARBAS: “Ο πανικός δεν ωφελεί.” κατέληξε.

Οι Άγγλοι και οι Γάλλοι γιατροί που εξέτασαν τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Γαλλική εταιρία PIP (Poly Implant Prosthese) χρησιμοποιεί σε διάφορα στρώματα μη ιατρική σιλικόνη και τζελ για να μειώσει το κόστος. Αποτέλεσμα αυτού είναι σύμφωνα με τους Άγγλους ιατρούς, μέσα σε ένα χρόνο, το συγκεκριμένο εμφύτευμα στο στήθος να έχει 10% πιθανότητες να διαλυθεί μέσα στο στήθος. “ Τα εμφυτεύματα έχουν μέσο όρο ζωής τα 10 χρόνια” εξηγεί ο κ. Mac George, “αλλά τα συγκεκριμένα μπορεί μέσα στο χρόνο να “σκάσουν” και να καταστραφούν μέσα στο γυναικείο στήθος”