Προβλέπουν την παχυσαρκία τη στιγμή της γέννας

  • Iatropedia
Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι μπορούν να προβλέψουν 8 στις 10 φορές, εάν κάποιο παιδί πρόκειται να γίνει παχύσαρκο σαν ενήλικας (με ότι αυτό συνεπάγεται), χρησιμοποιώντας έναν μαθηματικό τύπο, τη στιγμή που το παιδί θα βγει από την κοιλιά της μητέρας του. Πως γίνεται αυτό διαβάστε το αμέσως...

Πρόκειται για έναν τύπο που συνδυάζει πολλές παραμέτρους από παράγοντες που βοηθουν στην εκτίμηση του κινδύνου για παχυσαρκία και προσδιορίζει ποια μωράκια μόλις γεννηθούν θα διατρέξουν κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκα σαν ενήλικες.

Ο τύπος αυτός περιλαμβάνει το βάρος του μωρού κατά τη γέννα, το αν η μητέρα είναι ή όχι καπνίστρια, ο δείκτης μάζας των γονέων, πόσα άτομα ζουν μέσα στο σπίτι κ.α Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου οι οποίοι εφάρμοσαν τον τύπο αυτό σε 4.032 παιδιά που γεννήθηκαν στην Φινλανδία το 1986 και σε δεδομένα από δύο επιπλέον μελέτες από 1.503 παιδιά που γεννήθηκαν στην Ιταλία και 1.032 παιδιά που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ.

Η δημοσίευση της έρευνας έγινε στο περιοδικό PloS one και σύμφωνα με το BBC, οι απλές μετρήσεις αυτές αλλά και άλλοι γενετικοί παράγοντες θα δώσουν μεγαλύτερες ενδείξεις για προβλήματα βάρους που θα παρουσιαστούν αργότερα.

Η παχυσαρκία σήμερα σαρώνει και την Αγγλία αφού το 17% των αγοριών και το 15% των κοριτσιών είναι πλέον παχύσαρκα. Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Philippe Froguel από το Imperial College του Λονδίνου, δήλωσε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη στρατηγική. Μόλις το παιδί γίνει παχύσαρκο, δύσκολα χάνει το βάρος του μετά. Αναφερόμενος στον μαθηματικό τύπο δήλωσε ότι: «Η εξίσωση αυτή βασίζεται σε δεδομένα που ο καθένας μπορεί να αποκτήσει από ένα νεογέννητο, και βρήκαμε ότι μπορεί να προβλέψει περίπου το 80% των παχύσαρκων παιδιών.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για την παχυσαρκία στην κατηγορία του iatropedia

κέρδισε τη μάχη με τη νευρική ανορεξία- ΦΩΤΟ

πόσα λεπτά άθλησης είναι απαραίτητα καθημερινα για τα παιδιά;

10 πράγματα που δεν ξέρετε για την επικινδυνότητα του διαβήτη

ναι στη μεσογειακή διατροφή αλλά με τι λεφτά;