Πότε και πόσα ποτήρια νερό πρέπει να πίνουμε;

  • Iatropedia
Είναι γνωστό ότι ακόμη και η κατανάλωση ελάχιστης ποσότητας νερού βοηθάει στην αποβολή των τοξινών από το ανθρώπινο σώμα. Υπάρχουν όμως ορισμένες χρονικές στιγμές στη διάρκεια της ημέρας, που η κατανάλωση νερού μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα του στον ανθρώπινο οργανισμό. Ποιες είναι αυτές οι ώρες; Πόσα ποτήρια νερού πρέπει να πίνουμε; Ποια είναι τα οφέλη ; Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.

Του Αθανάσιου Μπούκαλη Νευροχειρουργού

Πόσοι από εσάς και πόσους άλλους ξέρετε που δεν θέλουν να πίνουν τίποτα πριν τον ύπνο, διότι θα πρέπει να σηκωθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας να επισκεφτείτε την τουαλέτα;

Το γιατί συμβαίνει αυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι απλό: Η βαρύτητα κρατά υγρά στο κάτω μέρος του σώματός μας όταν είμαστε σε όρθια θέση (για αυτόν το λόγο τα πόδια πρήζονται). Όταν ξαπλώνουμε και το κάτω μέρος του σώματος (η λεκάνη, τα πόδια κλπ ) έρχεται στο ίδιο επίπεδο με τα νεφρά, τότε είναι που τα νεφρά απομακρύνουν αυτά τα υγρά, γιατί απλά είναι ευκολότερο.

Υπάρχει μια ελάχιστη ποσότητα νερού που πρέπει να πίνουμε για να βοηθήσει την αποβολή των τοξινών από το από το σώμα μας, αλλά υπάρχουν και ορισμένες χρονικές στιγμές που η κατανάλωση νερού μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα του στον ανθρώπινο οργανισμό.

2 ποτήρια νερό μετά το ξύπνημα – βοηθά στην ενεργοποίηση εσωτερικών οργάνων

1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα – βοηθάει την πέψη

1 ποτήρι νερό πριν από ένα μπάνιο – βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

1 ποτήρι νερό πριν τον ύπνο – αποφεύγεται εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή

Το νερό πριν το ύπνο θα συμβάλει επίσης στην πρόληψη κραμπών στα πόδια κατά την διάρκεια της νύχτας.

Οι περισσότερες καρδιακές προσβολές συμβαίνουν νωρίς την ημέρα, γενικά μεταξύ 6 πμ και το μεσημέρι. Έχοντας μια κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν η καρδιά λογικά είναι σε ηρεμία, σημαίνει ότι κάτι ασυνήθιστο συνέβη.

Μελέτες δείχνουν ότι μάλλον υπάρχει σχέση μεταξύ άπνοιας ύπνου και εμφραγμάτων.

1. Εάν παίρνετε μια ασπιρίνη ή μια «παιδική» ασπιρίνη μία φορά την ημέρα, πάρτε τη το βράδυ. Ο λόγος είναι ότι η ασπιρίνη έχει ημίσεια ζωή 24 ώρες και ως εκ τούτου, επειδή τα περισσότερα εμφράγματα συμβαίνουν τις πρώτες πρωινές ώρες, η ασπιρίνη θα είναι ισχυρότερη στο οργανισμό.

2 . H ασπιρίνη διαρκεί πραγματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, για χρόνια, (όταν είναι για πέταμα, μυρίζει σαν ξύδι).

Και τώρα περνάμε στα πιο σοβαρά:

Ιδίως αν ζείτε μόνοι σας, καλό θα ήταν να υπάρχει ασπιρίνη κοντά στο κρεββάτι. Ο λόγος είναι για τα εμφράγματα.

Τα υπογλώσσια σε ασθενείς με γνωστή στηθάγχη θα πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση πόνου στο στήθος.

Υπάρχουν και άλλα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής, όπως ο πόνος στο αριστερό χέρι. Μερικοί μπορεί επίσης να έχουν έντονο πόνο στο πηγούνι, καθώς και ναυτία, εμέτους και εφίδρωση…

Σημείωση: Μπορεί να μην υπάρχει πόνος στο στήθος κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων (περίπου 60 %) που έχουν καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του ύπνου τους δεν θα ξυπνήσουν. Ωστόσο μπορεί ο πόνος στο στήθος να σας ξυπνήσει… Αν συμβεί αυτό, πάρτε ένα υπογλώσσιο και αν ο πόνος δεν υποχωρήσει, διαλύστε 300mg ασπιρίνη στο στόμα σας και καταπιείτε τη με λίγο νερό (εκτός και αν σας το έχει απαγορεύσει ο γιατρός σας για ιατρικούς λόγους).

Στη συνέχεια: Καλέστε το 166. Τηλεφωνήστε σε ένα γείτονα ή σε ένα μέλος της οικογένειας που ζει κοντά. Πέστε τους «καρδιακή προσβολή! « και ότι έχετε πάρει ασπιρίνη ώστε να το μάθουν και οι γιατροί στο Νοσοκομείο.

Καθίστε σε μια καρέκλα ή στον καναπέ κοντά στην μπροστινή πόρτα, και περιμένετε την άφιξή τους, σε στάση που σαν κάνει να νοιώθετε πιο άνετα.

Ο καθένας που θα το διαβάσει αυτό, ίσως να σωθεί όταν και αν έρθει η στιγμή του εμφράγματος!

Η πληροφόρηση και η ενημέρωση σώσει ζωές! Η ζωή είναι ένα δώρο που μας το χαρίζουν μόνο μία φορά!

Αθανάσιος Μπούκαλης Νευροχειρουργός

Ιδρυτής του International Medical Rights

https://www.facebook.com/Athanasis.Boukalis.IMR

email: dr_athanasis@hol.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: