Πόσο πρέπει να κοιμάστε κάθε μέρα – Νέες επιστημονικές οδηγίες

  • Iatropedia
Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Ιατρική Σχολή Stritch του πανεπιστημίου Loyola στο Σικάγο των ΗΠΑ ανακοίνωσε τις νέες επιστημονικά υποστηριγμένες συστάσεις για το πόσο ύπνο χρειάζονται οι άνθρωποι καθημερινά ανάλογα με την ηλικία τους.

Η επιστημονική ομάδα, που είναι μέρος του αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου, κάνει συστάσεις με βάση την ηλικία για άτομα από νεογέννητα έως και ενήλικες ηλικίας 65 ετών και πάνω.

Η επικεφαλής της έρευνας, δρ Lydia DonCarlos, και οι συνεργάτες της εξέτασαν τα ευρήματα από 320 επιμέρους μελέτες σχετικές με τον ύπνο και τις επιδράσεις του στην υγεία του ανθρώπου. Τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Sleep Health: Journal of the National Sleep Foundation.

Η δρ DonCarlos είναι νευροενδοκρινολόγος που μελετά το πώς οι ορμόνες επηρεάζουν τη δομή του εγκεφάλου. Το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της παραγωγής ορμονών είναι ο υποθάλαμος. Οι ορμόνες που παράγονται από τον υποθάλαμο ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος, την πείνα, την απόκριση του οργανισμού στο στρες, την σεξουαλική ορμή, τον κιρκαδικό ρυθμό και τον ύπνο.

Αυτές είναι οι προτάσεις της χρονικής διάρκειας που πρέπει κάθε άνθρωπος να αφιερώνει στον ύπνο του κάθε μέρα, όπως προκύπτουν από την έρευνα των εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου των ΗΠΑ:

-Νεογέννητα (0-3 μηνών): 14-17 ώρες κάθε μέρα

-Βρέφη (4-11 μηνών): 12-15 ώρες

-Τα μικρά παιδιά (1-2 ετών): 11-14 ώρες

-Παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5): 10-13 ώρες

-Παιδιά σχολικής ηλικίας (6-13): 9-11 ώρες

-Έφηβοι (14-17):8-10 ώρες

-Νεότεροι ενήλικες (18-25): 7-9 ώρες

-Ενήλικες (26-64): 7-9 ώρες.

-Ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας (65+): 7-8 ώρες

http://www.sciencedaily.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σας λείπει ύπνος; Κάντε το τεστ του 1' (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποια είναι η μέθοδος 4-7-8 για ευκολότερο ύπνο

Ύπνος: 9 λάθη που κάνετε μετά τις 9 το βράδυ

Το “κόλπο” με τα πόδια σας για να κοιμηθείτε πιο εύκολα! (ΒΙΝΤΕΟ)