Πόσες βιταμίνες χρειάζεστε;

  • Iatropedia
Χωρίς τις βιταμίνες ο οργανισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει. Όταν όμως λαμβάνονται σε μεγάλες ποσότητες κρύβουν κινδύνους για την υγεία και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας

Βιταμίνη Α: Η υπερβολική λήψη βιταμίνης πάνω 25.000 είναι δυνατόν να [προκαλέσουν μπορούν να οδηγήσουν σε βλάβες στο συκώτι, σε πονοκέφαλο, έμετο, μη φυσιολογική όραση, δυσκοιλιότητα, απώλεια μαλλιών, απώλεια της όρεξης, χαμηλό πυρετό, πόνο στα οστά, διαταραχές στον ύπνο, ξηρό δέρμα και ξηρότητα στους βλεννογόνους.

.

Βιταμίνη Β6

Όταν κάποιος λαμβάνει πάνω από 50 mg Βιταμίνη Β16 είναι δυνατόν να βλάψει τα νεύρα στα πάνω και κάτω άκρα.

Βιταμίνη C: Η λήψη 1000 mg αυτής της βιταμίνης κάθε ημέρα είναι δυνατόν να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, διάρροια ή δυσκοιλιότητα.

Βιταμίνη D

Πάνω από 2.000 IU ημερησίως αποτελεί κίνδυνο νεφρά και την καρδιά. Βιταμίνη Ε: Περισσότερες πάνω από 400Ι U την ημέρα) είναι δυνατόν να βλάψουν το στομάχι.

Έρευνα

Στο μεταξύ μελέτη που έγινε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουψάλας στη Σουηδία τεκμηρίωσε ότι όσοι λαμβάνουν βιταμίνες ενώ δεν τις έχουν ανάγκη μπορεί να ελαττώσει την οστική πυκνότητα των οστών και να αυξήσει έτσι τις πιθανότητες πρόκλησης καταγμάτων μέχρι και 70%.

Πάντως σε κάθε περίπτωση ο θεράπων ιατρός σας είναι εκείνος που θα κρίνει αφού λάβει υπόψη του και το ιστορικό σας αν χρειάζεσθε συμπληρώματα βιταμινών.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι βιταμίνες βοηθούν στη πρόληψη ασθενειών;