Πόσα ξέρετε για την ψυχική ασθένεια; Μύθοι και αλήθειες!

  • Iatropedia
Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με την ψυχική ασθένεια. Μέχρι οι άνθρωποι να μάθουν την αλήθεια, θα εξακολουθούν να αρνούνται ότι η ψυχική ασθένεια μπορεί να εμφανισθεί σε όλους. Αλήθεια ποια είναι η πραγματικότητα;

Είναι στην ανθρώπινη φύση να φοβόμαστε αυτό που δεν καταλαβαίνουμε.Ως εκ τούτου, η ψυχική ασθένεια αποτελεί ένα στίγμα, ένα φόβο για πολλούς ανθρώπους. Το γεγονός αυτό είναι λυπηρό γιατί σήμερα υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για όλες σχεδόν τις ψυχικές ασθένειες.

Πολλές φορές το στίγμα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ψυχική ασθένεια μπορεί να είναι πιο καταστροφικό από ό, τι η ίδια η ασθένεια.

Οι ψυχικές ασθένειες είναι ασθένειες ή καταστάσεις που επηρεάζουν τον εγκέφαλο, τον τρόπο που ένα άτομο σκέπτεται, αισθάνεται, συμπεριφέρεται και σχετίζεται με τους άλλους.

Πόσα ξέρετε για την ψυχική ασθένεια;Μύθοι και αλήθειες!

  • Τα άτομα με ψυχική ασθένεια είναι βίαια και επικίνδυνα.Η αλήθεια είναι ότι, ως ομάδα, άτομα με ψυχικές ασθένειες δεν είναι πιο βίαιη από κάθε άλλη ομάδα.Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο πιθανό να είναι τα θύματα της βίας από το να είναι βίαιοι οι ίδιοι.
  • Τα άτομα με ψυχική ασθένεια είναι φτωχοί ή και λιγότερο ευφυείς.Πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα περισσότερα άτομα με ψυχικές ασθένειες έχουν μέση ή πάνω από το μέσο όρο νοημοσύνη.Ψυχική ασθένεια, όπως η σωματική ασθένεια, μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από νοημοσύνη, την κοινωνική τάξη ή το επίπεδο του εισοδήματος. Οι διατροφικές διαταραχές εμφανίζονται πιο συχνά στις γυναίκες, καιη διαταραχή προσοχής πιο συχνά στα παιδιά.
  • Ψυχική ασθένεια προκαλείται από μια προσωπική αδυναμία.Μια ψυχική ασθένεια δεν είναι ένα ελάττωμα του χαρακτήρα.Είναι μια ασθένεια, και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν είναι αδύναμα ή εμφανίζουν έλλειψη θέλησης.Παρά το γεγονός ότι τα άτομα με ψυχική ασθένεια μπορεί να παίξουν μεγάλο ρόλο στη δική τους ανάκαμψη, δεν επιλέγουν να αρρωστήσουν και δεν είναι τεμπέληδες, επειδή δεν μπορούν απλά να το «ξεπεράσουν».
  • Η ψυχική ασθένεια είναι μια ενιαία, σπάνια διαταραχή.ψυχική ασθένεια δεν είναι μια ενιαία ασθένεια, αλλά μια ευρεία κατάταξη για πολλές παθήσεις.Άγχος, κατάθλιψη, σχιζοφρένεια, διαταραχές προσωπικότητας, διατροφικές διαταραχές και οργανικές εγκεφαλικές διαταραχές μπορεί να προκαλέσουν τη δυστυχία, τα δάκρυα και χαμένες ευκαιρίες για τους χιλιάδες των ατόμων.