Πως θα αποκτήσετε τα όμορφα χέρια των σταρ!

  • Iatropedia
Μόλις διέρρευσε ότι η Angelina Jolie ετοιμάζεται να «διορθώσει» τα χέρια της προκλήθηκε νεά αναστάτωση τόσο στους θαυμαστές της όσο και στο γυναικείο πληθυσμό που επιθυμούν να μάθουν για τη νέα μόδα: Η εξαφάνιση των διογκωμένων φλεβών στα χέρια αλλά και των Σύμφωνα με το "National Inquirer" η Τζολί θα μπεί ξανά στο χειρουργείο προκειμένου πριν ντυθεί νυφούλα τα χέρια της να αποκτήσουν νεανικότητα και να εξαφανιστούν οι διογκωμένες φλέβες. Πως μπορεί όμως τα χέρια σας να αλλάξουν όψη αν αντιμετωπίζετε τα ίδια προβλήματα με την διάσημη ηθοποιό; Ποιες είναι οι θεραπείες και πόσο κοστίζουν; Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο, που ακολουθεί.

Του Δερματολόγου Κωνσταντίνου Σταματόπουλου

Η Angelina ετοιμάζεται για το καλοκαίρι, καθώς το σώμα των καλοκαιρινών διακοπών όπως όλοι ξέρουμε χτίζεται το χειμώνα.

Τι σημαίνει αυτό; Εξαντλητική δίαιτα με σκοπό να πέσει κι άλλο το ποσοστό λίπους, αν είναι δυνατόν και σε μονοψήφιο νούμερο.

Το πρόβλημα με τη δίαιτα όμως είναι ότι λίπος χάνεται από παντού, τα χέρια της έχουν χάσει ήδη τον όγκο τους και τα περιοδικά σχολιάζουν ήδη την εικόνα τους που όπως λένε είναι κουρασμένη, γερασμένη και γεμάτη φλέβες και τένοντες.

Θα μπορούσε πιθανώς να διορθώσει το πρόβλημα αυξάνοντας τις καθημερινές θερμίδες, αλλά αυτό είναι εκτός συζήτησης για την διάσημη ηθοποιό.

Μάθε λοιπόν τι σχεδιάζει.

Γυναίκες και άντρες παραδέχονται τα χέρια των ανθρώπων που γνωρίζουν είναι από τα πρώτα σημεία που προσέχουν.

Και είναι λογικό. Μετά το πρόσωπο και το λαιμό τα χέρια μας είναι από τα πιο εκτεθειμένα σημεία του σώματός μας.

Σχόλια στα media σχετικά με την εικόνα των χεριών διασήμων, οδήγησε στην αναζήτηση τρόπου βελτίωσης της εμφάνισής τους.

Εξαντλητικές δίαιτες, έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα αλλά και απλά η πάροδος του χρόνου οδηγούν σε απώλεια λίπους στην περιοχή των χεριών αλλά και σε εμφάνιση καφέ κηλίδων. Αρχίζουν να φαίνονται οι φλέβες και οι τένοντες, τα χέρια δείχνουν ταλαιπωρημένα και γερασμένα.

Ο καιρός των περίπλοκων, ακριβών και δύσκολων χειρουργείων έχει όμως περάσει. Οι ασθενείς ζητούν απλές, οικονομικά προσιτές και γρήγορες επεμβάσεις με εμφανές αποτέλεσμα.

Η τελευταία τάση είναι ένας συνδυασμός θεραπείας:

Βελτίωση των δυσχρωμιών με: peelings, μεσοθεραπεία, κρέμες και φωτοανάπλαση και

Επαναφορά του όγκου των χεριών για μείωση των εμφανών φλεβών και τενόντων με εμφυτεύματα τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω.

Αυτόλογο λίπος

Η μέθοδος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό. Λαμβάνεται λίπος από μια περιοχή του σώματος πχ. από τους μηρούς, καθαρίζεται και εισάγεται στην περιοχή που θέλουμε, στην περίπτωσή μας στα χέρια.

Το πρόβλημα με αυτή τη διαδικασία είναι ότι η λήψη του απαραίτητου λίπους είναι μια επεμβατική διαδικασία με κινδύνους και πιθανές επιπλοκές. Το κόστος της λιπογλυπτικής όπως αλλιώς ονομάζεται η διαδικασία είναι σχετικά υψηλό, κυμαίνεται μεταξύ 500€ και 1000€.

Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο χρησιμοποιείται για χρόνια στην κοσμετική δερματολογία. Προσέφερε πολύ στην ανανέωση προσώπου, απαλύνοντας τις ελαφριές ρυτίδες και δίνοντας σφριγηλότητα στο δέρμα. Για τα χέρια αποδείχθηκε σαν υλικό προβληματικό. Τα φυσικά του χαρακτηριστικά, η πυκνότητά του και η μικρή σχετικά διάρκεια ζωής έδειξαν έκαναν τους περισσότερους δερματοχειρουργούς να μην το χρησιμοποιούν για ανανέωση χεριών.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ έφερε επανάσταση στην ανανέωση προσώπου, δίνοντας όγκο εκεί που λείπει, βοηθώντας στη μείωση βαθιών ρυτίδων και αποτελώντας ουσιαστικά τη βάση του υγρού – αναίμακτου lifting.

Βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος, προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και προκαλεί παραγωγή νέων ινοβλαστών. Απαιτεί όμως πολύ έμπειρο δερματοχειρουργό καθώς η τεχνική έγχυσης είναι σχετικά περίπλοκη και αν δεν γίνει σωστά οδηγεί σε δυσχρωμίες, εξογκώματα και μέτριο αποτέλεσμα. Το κόστος της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ κυμαίνεται μεταξύ 200€ και 400€.

Υδροξυαπατίτης

Ο Υδροξυαπατίτης ενέσιμο εμφύτευμα που αυξάνει τον όγκο και διορθώνει τις αυλακώσεις του δέρματος αλλά ταυτόχρονα διεγείρει και τη φυσική παράγωγη κολλαγόνου. Συνδυάζεται με τοπικό αναισθητικό ώστε να μην πονάει. Καλύπτει τέλεια φλέβες και τένοντες. Είναι από τα καλύτερα υλικά για ανανέωση χεριών.

Το κόστος της θεραπείας κυμαίνεται μεταξύ 300€ και 500€.

Πολυγαλακτικό οξύ

Χρησιμοποιείται για χρόνια στην ανανέωση χεριών με καλά αποτελέσματα. Για να επιτευχθεί όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα στα χέρια απαιτούνται πολλές συνεδρίες κάνοντάς το τελικά αρκετά ακριβό (τιμή πάνω από 700€ για ικανοποιητικό αποτέλεσμα). Ακόμα έχουν αναφερθεί ως ανεπιθύμητη ενέργεια εμφάνιση κοκκιωμάτων κάτω από το δέρμα.

Πώς γίνεται;

Ο ιατρός εγχύει σε ένα ή δύο σημεία στο χέρι το υλικό, μετά με μασάζ το απλώνει στην επιθυμητή περιοχή.

Η επέμβαση δε χρειάζεται νάρκωση και γενικά είναι πολύ καλά ανεκτή. Ο πόνος συγκρίνεται με αυτόν της απλής αιμοληψίας. Συνολικά δε διαρκεί πάνω από 30 λεπτά.

Το αποτέλεσμα διαρκεί 1 χρόνο. Αν ο ασθενής έμεινε ευχαριστημένος μπορεί να επαναλάβει άφοβα τη θεραπεία όσες φορές επιθυμεί.

Κωνσταντίνος Σταματόπουλος

Δερματολόγος, Θεσσαλονίκη

http://www.myskin.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διώξτε το τοπικό πάχος μια και έξω!

Σβήστε τα σημάδια της ακμής!

Μήπως έχω κονδυλώματα; Τα ύποπτα σημάδια

Πότε μια ελιά είναι επικίνδυνη; Τα σημάδια SOS