Πως θα αποκτήσετε στητό και πλούσιο μπούστο;

  • Iatropedia
Το γυναικείο στήθος από την αρχαιότητα ακόμη υπήρξε ένα από τα κυρίαρχα σύμβολα της ιερότητας. Στην Αναγέννηση απέκτησε ερωτική διάσταση, ενώ το απελευθερωμένο στήθος τη δεκαετία του 1960 συνδέθηκε με τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών. Σήμερα αποτελεί ίσως το ισχυρότερο brand name των διαφημιστικών εταιριών ωστόσο περισσότερες από το 40% των γυναικών παγκοσμίως, ανεξαρτήτως ηλικίας, δεν είναι ικανοποιημένες από την εμφάνιση του στήθους τους, σύμφωνα με στατιστικές μελέτες!

Λύση στο πρόβλημα των γυναικών αυτών ανά τον κόσμο δίνει η πλαστική χειρουργική και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το 2011 περισσότερες από 1.750.000 γυναίκες σε όλο το κόσμο υποβλήθηκαν σε πλαστική για βελτίωση του στήθους τους!

Όσες γυναίκες δεν είναι ικανοποιημένες με την εμφάνιση του στήθους τους η εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής με την πληθώρα των τεχνικών που εφαρμόζει, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε αισθητικό πρόβλημα» αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός κ. Άρης Νταμάγκας, αναπληρωτής διευθυντής στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας .

Σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς σήμερα οι βασικές μέθοδοι για να αποκτήσει μια γυναίκα ωραίο στήθος είναι η αυξητική και η ανόρθωση.

αυξητική

Η αύξηση εφαρμόζεται στις περιπτώσεις εκείνες όπου το μέγεθος είναι μικρό, έχει «αδειάσει», ειδικά ο άνω πόλος, μετά από τοκετό ή απώλεια βάρους και όταν το σχήμα δεν είναι κανονικό.

«Σύμφωνα με στατιστικά του 2011 είχαμε 1.205.251 επεμβάσεις αυξητικής στήθους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο18,9% όλων των επεμβάσεων παγκοσμίως» προσθέτει ο κ Άρης Νταμάγκας.

Κατά την προεγχειρητική επίσκεψη αποφασίζονται το μέγεθος, το σχήμα, η προβολή και το είδος του ενθέματος. Η ορθή επιλογή προκύπτει, από τα σωματομετρικά κριτήρια (ύψος, εύρος θώρακα, υπάρχων μαστός), τις επιθυμίες της ενδιαφερόμενης, σε συνδυασμό με την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού.

Η χειρουργική επέμβαση για αυξητική στήθους γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί 1 με 1,5 ώρες και η γυναίκα επιστρέφει σπίτι της αυθημερόν. Στην εργασία της επιστρέφει σε λίγες ημέρες και σε πλήρη αθλητική δραστηριότητα σε 3-4 εβδομάδες. Μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρξει παροδικός ήπιος πόνος, πρήξιμο, ευαισθησία των μαστών για σύντομο χρονικό διάστημα.

ανόρθωση

Εφαρμόζεται όταν το μέγεθος είναι ικανοποιητικό, αλλά έχει «πέσει και είναι εντελώς άδειο», ειδικά μετά από τοκετό ή απώλεια βάρους. Το 2011 έγιναν 543.848 επεμβάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και αντιστοιχούν στο 5,7% όλων των επεμβάσεων.

Οι περισσότερες τεχνικές ανόρθωσης μέχρι τώρα βασιζόταν μόνο στην αφαίρεση δέρματος.

Όπως ανέφερε ο κ.Νταμάγκας αυτό είχε σαν συνέπεια τη μικρή διάρκεια του αποτελέσματος και τις μεγάλες τομές που δύσκολα γίνονται αποδεκτές.

Πλέον χάρις σε μια νέα τεχνική επαναδιαμορφώνεται το μέρος του μαστού που ευθύνεται για την πτώση και προωθείται προς τα πάνω. Δηλαδή, χρησιμοποιείται τμήμα του ίδιου του μαστού σαν «αυτοένθεμα». Παράλληλα γίνεται και η τοποθέτηση των θηλών στην ιδανική θέση.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι 1-1,5 ώρες, ο πόνος είναι ελάχιστος, η νοσηλεία είναι συνήθως ημερήσια, η ανάρρωση είναι σύντομη, ενώ η μετεγχειρητική φροντίδα εστιάζεται κυρίως στην περιποίηση του τραύματος .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξυπνα τρικ για να αυξήστε τις πιθανότητες σύλληψης!

Βλέπετε κοντά χωρίς τα γυαλιά σας! Νέα μέθοδος

Πόνος στο στήθος: καρδιά ή στομάχι

Μάθε τα οφέλη του πράσινου καφέ στο αδυνάτισμα!