Πως να χάσουμε τα κιλά του Πάσχα! Ο Μάιος μπήκε σε λίγο έρχεται καλοκαίρι…

  • Iatropedia
Το λαχταριστό αρνάκι με την τραγανή πέτσα είναι πια παρελθόν. Το μαστιχένιο τσουρέκι που έλιωνε σαν αφρός στο στόμα, θα εμφανιστεί πάλι σε έναν χρόνο. Το ίδιο και η μαγειρίτσα, τα γλυκά, τα σοκολατένια αυγά. Οτιδήποτε “μυρίζει” Πάσχα, πέρασε. Όμως μαζί του δεν έφυγαν ούτε τα παραπανίσια κιλά, ούτε τα τριγλυκερίδια, ούτε η χοληστερίνη. Και το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών...

Ο αμείλικτος κριτής είναι η ζυγαριά μας. Και ο κριτής έχει γράψει αρκετά παραπανίσια κιλά. Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα κιλά αρχίζουν να φαίνονται και στα ρούχα που μας στενεύουν. Και όπως είπαμε σε λίγο έρχεται καλοκαίρι και θα βγούμε στις παραλίες. Αυτή είναι η μια πλευρά γιατί υπάρχει και η άλλη η πιο σοβαρή. Η πλευρά που θέλει τον οργανισμό μας από τα φαγητά του Πάσχα, να βρίσκεται στα κόκκινα, και οι τοξίνες, και η χοληστερίνη να κάνουν πάρτι.

Σας παρουσιάζουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές αποτοξίνωσης για να μπορέσετε να επανέλθετε στα φυσιολογικά επίπεδα, σιγά σιγά, αλλά και για να μην πάθει σοκ ο οργανισμός από τις ξαφνικές αυξομειώσεις.

Η πρώτη φάση της αποτοξίνωσης πρέπει να περιλαμβάνει …νερό. Πολύ νερό. Πρέπει να πίνουμε πολλά ποτήρια ή και λίτρα εάν είναι δυνατόν, την ημέρα, όλες τις ημέρες που ακολουθούν το Πάσχα. Το νερό θα ενυδατώσει τον οργανισμό, αλλά και θα τον καθαρίσει από τις τοξίνες. Επίσης το νερό βοηθά στην καλύτερη κινητικότητα των οργάνων, ενώ αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα. Ακόμη μπορούμε να πίνουμε χλιαρό νερό με μια φέτα λεμονιού μέσα, ή να στύβουμε λίγο λεμόνι. Έτσι θα έχουμε διέγερση της χοληδόχου κύστεως, αλλά και του συκωτιού μας.

Στη συνέχεια (αλλά και παράλληλα) τον ρόλο του νερού, θα τον αναλάβουν οι φυσικοί χυμοί φρούτων. Είναι πλούσιοι σε θερμίδες και ζάχαρα, σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Όταν πίνουμε χυμούς φρέσκων φρούτων ατσαλώνουμε τον οργανισμό μας. Οι χυμοί καταπολεμήσουν τις πλεονάζουσες ελεύθερες ρίζες που μετά τη διατροφή των τελευταίων ημερών, θα κάνουν… πάρτι. Η βιταμίνη C, το βήτα-καροτένιο και το σελήνιο είναι μερικές μόνο από τις αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούμε να βρούμε στους φυσικούς χυμούς φρούτων.

Για να είναι επιτυχής η αποτοξίνωση θα πρέπει εκτός από υγρά να προσλαμβάνουμε και στερεές ουσίες. Σαν αρχή θα πρέπει να αρχίσουμε να καταναλώνουμε πολλά φρούτα. Επίσης θα πρέπει τα γεύματα μας να αποτελούνται από λαχανικά, να τρώμε σαλάτες. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα και πολλές θερμίδες να μην προσλαμβάνουμε στον ήδη βαρύ οργανισμό μας, αλλά και να αποτοξινωθούμε από το κρέας.

Όσο κάνουμε αποτοξίνωση μπορούμε να αποφεύγουμε εντελώς το κρέας, τις πατάτες, το ρύζι καθώς επίσης και τα γαλακτοκομικά. Επειδή τόσες ημέρες τρώγαμε ψητά και τηγανιτά καλό θα είναι οτιδήποτε μαγειρέψουμε ή να το βράσουμε ή να το κάνουμε στον ατμό. Σε κάθε περίπτωση η αποτοξίνωση του οργανισμού μας δεν θα πρέπει να τραβάει σε βάθος χρόνου. Είναι απλά μια διαδικασία καθαρισμού.

Συνοψίζοντας λοιπόν μπορούμε να πούμε: άφθονο νερό, πολλούς χυμούς, πολλά λαχανικά και σαλάτες, μακριά από κρέας, γλυκά και ζάχαρη (εναλλακτικά μπορούμε να φάμε κοτόπουλο). Αυτά σαν μια αρχή για να προετοιμάσουμε τον οργανισμό χωρίς να του προκαλέσουμε σοκ, για μια δίαιτα καλοκαιρινή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια πρέπει να είναι η περίμετρος της κοιλιάς ενός ενήλικα;

Πως νικάμε την παχυσαρκία όταν αποτυγχάνουν οι δίαιτες;

Προστατέψτε την καρδιά σας με Μεσογειακή δίαιτα

Η ινσουλίνη με απλά λόγια. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι διαβητικοί

Τι πρέπει να κάνουμε όταν το παιδί μας είναι δυσκοίλιο;