Πως να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες στο ταξίδι

  • Iatropedia
Οι αλλεργίες ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους και τα συμπτώματά τους μπορεί να γίνουν άκρως βασανιστικά. Όσο και να θέλατε δυστυχώς, δεν μπορείτε να αφήσετε τις αλλεργίες σας στο σπίτι σας όταν ταξιδεύετε. Ωστόσο, υπάρχουν συμβουλές για να κάνετε τα ταξίδια σας πιο ομαλά. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πώς θα αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες σας όταν ταξιδεύετε.

Γράφει ο Παναγιώτης Π. Ζώης

Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος

Γνωρίστε τον προορισμό σας

Πριν φύγετε, να εξετάσετε το κλίμα και τον καιρό του προορισμού σας. Ένα τροπικό, υγρό κλίμα έχει περισσότερη γύρη. Από την άλλη, ένα υγρό κρύο κλίμα, θα μπορούσε να σημαίνει μεγαλύτερη έκθεση στα ακάρεα της οικιακής σκόνης.

Έτοιμοι για τη βόλτα σας

Λίγο πριν το επόμενο ταξίδι δρόμο σας, ανοίξτε τα παράθυρα του αυτοκινήτου και τη λειτουργία του κλιματισμού ή το καλοριφέρ για 10 λεπτά, για να βοηθήσει στη διάχυση των ακάρεων της σκόνης. Κρατήστε τα παράθυρα κλειστά κατά την οδήγηση, για να μη έρθετε σε επαφή με τη γύρη.

Μαζί με το μαξιλάρι σας

Πάρτε τις δικές σας μαξιλαροθήκες ή ακόμα και σεντόνια, για να αποφύγετε την επαφή με τη σκόνη των ξενοδοχείων.

Επιμείνετε για την ασφάλεια σας

Έχετε αλλεργίες σε κάποια τροφή όπως τα φιστίκια; Αν το ταξίδι σας περιλαμβάνει και πτήση με αεροπλάνο, ζητήστε να μιλήσετε με κάποιον υπεύθυνο προτού κάνετε κράτηση.

Ξεκινήστε νωρίτερα

Αν είναι δυνατόν, επιλέξτε να πετάξετε με πρωινή πτήση. Συνήθως τα αεροπλάνα καθαρίζονται στο τέλος της ημέρας, έτσι είναι λιγότερο πιθανό να έρθετε σε επαφή με υπολείμματα σκόνης.

Προβλέψτε για την ασφάλεια σας

Να έχετε επινεφρίνη ή άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα στο αεροπλάνο, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους ασφάλειας του αεροδρομίου.

Κρατήστε τα φάρμακά σας πάντα πάνω σας

Δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε τυχόν απώλειά τους από την αεροπορική εταιρεία . Επίσης, να έχετε ένεση αδρεναλίνης σας και άλλα φάρμακα έκτακτης ανάγκης.

Φέρτε το δικό σας φαγητό

Αν έχετε μια τροφική αλλεργία, να έχετε το δικό σας φαγητό, για να φάτε στην πτήση. Να είστε πολύ προσεκτικοί με τα γεύματα που διαθέτουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Παραμείνετε ήρεμοι

Εάν το πλήρωμα πτήσης δείξει αγένεια ή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ιατρικές ανάγκες σας, προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι.

Παναγιώτης Π. Ζώης

Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος

Email: panzois@yahoo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια παυσίπονα βρίσκονται μέσα στην κουζίνα μας;