Πως οι αριθμοί αποκαλύπτουν τα προβλήματα υγείας!

  • Iatropedia
Μπορεί λόγω κρίσης τα νούμερα και τα μαθηματικά να έχουν εισβάλει στην ζωή μας αλλά φαίνεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. Επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι αριθμοί και κυρίως τα μεγέθη είναι δυνατόν να διαγνώσουν τις ασθένειες που καραδοκούν!

ρυτίδες= αδύναμη καρδιά

Έρευνες που πραγματοποίησαν Δανοί επιστήμονες έδειξαν πως ο αριθμός των ρυτίδων στο πρόσωπο δείχνει την πιθανότητα που έχει κάποιος να εμφανίσει κάποιο καρδιακό πρόβλημα.

Αναλυτικότερα έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σύνολο 11.000 ατόμων απέδειξε ότι όσοι είχαν τρία με τέσσερα σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο σε ποσοστό 57% να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά προβλήματα.

αδύναμα πόδια= διαβήτης

Επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης σε μακροχρόνια έρευνα που έκαναν σε άνδρες και γυναίκες παρατήρησαν ότι όσων η περιφέρεια των μηρών τους ήταν κάτω των 55 εκ. κινδύνευαν στο διπλάσιο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακά νοσήματα. Πράγμα που δεν ίσχυε σε άνδρες και γυναίκες με περιφέρεια μηρών 60 εκ.

Η εξήγηση που έδωσαν είναι ότι όσοι έχουν μικρή περίμετρο μηρών ίσως δεν διαθέτουν αρκετή μυϊκή μάζα δεν μπορούν να επεξεργαστούν κατάλληλα την ινσουλίνη,

υψηλό IQ= ευτυχία

Μελέτη που έγινε στο Imperial College London έδειξε ότι ότι όσοι διαθέτουν υψηλό IQ μεταξύ 120 και 129 βρίσκονται πιο κοντά στην ευτυχία και απειλούνται λιγότερο από κατάθλιψη συγκριτικά με όσους έχουν χαμηλότερο σκορ. (80-90)

μεγάλη περίμετρος μέσης= δυσκολίες στην αναπνοή

Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς πιέζει προς τα πάνω το διάφραγμα, δυσχεραίνοντας την αναπνοή.

Μελέτη που έγινε σε γυναίκες με περίμετρο μέσης πάνω από 88 εκ., η συχνότητα άσθματος ήταν κατά 37% πιο αυξημένη, ακόμα και αν το βάρος τους συνολικά ήταν φυσιολογικό, ενώ στις πιο παχιές γυναίκες η συχνότητα άσθματος διπλασιαζόταν.

Οι τιμές επικινδυνότητας για την περιφέρεια της μέσης είναι >102 εκ. για τους άνδρες και >88 εκ. για τις γυναίκες.

πολλά κιλά = συχνές εισαγωγές σε νοσοκομεία

Τα παραπανίσια κιλά επιβαρρύνουν την υγεία με συνέπεια να κινδυνεύουν να εισαχθούν στο νοσοκομείο εξαιτίας των επιπλοκών που προκαλούν.

Αυστραλοί επιστήμονες υπολόγισαν σε ειδική έρευνα που έκαναν ότι, 203 εισαγωγές αντιστοιχούν σε κάθε 1.000 άνδρες υπέρβαρους και 183 για 1.000 γυναίκες με πααρπανίσια κιλά.

χοντρός αυχένας = αυξημένη χοληστερίνη

Όπως ισχυρίζονται αμερικανοί ερευνητές που ανέλυσαν στοιχεία από τη Framingham Heart Study η συσσώρευση λίπους στον αυχένα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Έτσι όσο πιο χοντρός είναι ο λαιμός τόσο αυξημένες είναι οι τιμές της καλής χοληστερίνης και τόσο πιο ανεβασμένα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

ύψος = ευτυχία

Αν είστε ψηλός άνδρας, πάνω από 1,77, τότε είστε πιο ευτυχισμένος από άλλους άνδρες χαμηλότερου αναστήματος και έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσετε πολλά χρήματα, να έχετε λιγότερο στρες και να ζήσετε καλύτερα, τουλάχιστον σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές.

πληθωρικό στήθος = εύθραυστη μέση

Όπως εξηγούν οι ορθοπεδικοί, πολύ συχνά οι πόνοι στη μέση, όταν παρατηρούνται σε γυναίκες με μεγάλο στήθος, αποδίδονται ακριβώς σε αυτό το χαρακτηριστικό.

Έτσι όσες γυναίκες έχουν πληθωρικό στήθος μπορεί να κινδυνεύουν να υποστούν ήπια κύφωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όσα μετανιώνουν οι άνδρες και οι γυναίκες στο σεξ!

Ψυχικές παθήσεις: κληρονομικές ή επίκτητες

Ποιες τροφές ζεσταίνουν το χειμώνα;

Πως θα ελέγχεται η επιληπτική κρίση στο μέλλον;