Πλαστική προσώπου: όλες οι επεμβάσεις που μπορείτε να κάνετε

  • Iatropedia
Θέλετε βελτιώσετε την εικόνα του προσώπου σας; Σας ενοχλεί κάτι; Θέλετε να αλλάξετε κάτι πάνω σας; Στο επιστημονικό κείμενο που θα διαβάσετε θα βρείτε όλες τις κατηγορίες πλαστικής προσώπου, πως γίνονται και σε πόσο καιρό θα δείτε τη διαφορά. Το κείμενο δεν αφορά μόνο γυναίκες αλλά και άνδρες αφού όλοι και περισσότεροι σπεύδουν στον πλαστικό για να διορθώσουν κάτι στο πρόσωπο τους...

Του πλαστικού χειρουργού Αθανάσιου Αθανασίου

Δεν είναι η ηλικία αυτή που καθορίζει τη σωστή ώρα για μια επέμβαση στο πρόσωπο, αλλά η όψη που έχετε και το πως νιώθετε όταν εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης του προσώπου και το πρόσωπο αρχίζει να αποκτά μια κουρασμένη, ταλαιπωρημένη όψη. Δεν είναι ανάγκη να αφήσουμε το πρόσωπό μας να υποστεί τεράστια αλλοίωση για να τρέξουμε στον πλαστικό χειρουργό.

TA 8 ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ:

– παρατηρούνται οι πρώτες ρυτίδες στο μέτωπο

Θεραπεία: botox ή brow lift

– σχηματίζεται περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα

Θεραπεία: άνω βλεφαροπλαστική

– εμφανίζονται μαύροι κύκλοι και «σακούλες» κάτω από τα μάτια

Θεραπεία: βλεφαροπλαστική ή fraxel

– μεγαλώνει η απόσταση της παρειάς από το κάτω βλέφαρο

Θεραπεία: midface lift ή υαλουρονικό

– βαθαίνουν οι ρινοπαρειακές αύλακες

Θεραπεία: face lift ή υαλουρονικό ή αυτόλογο λίπος

– μειώνεται ο όγκος στα χείλη

Θεραπεία: υαλουρονικό

– το δέρμα στις παρειές & στο λαιμό χαλαρώνει

Θεραπεία: neck lift & αφαίρεση λιπώδους σφαίρας

– επηρεάζεται το οβάλ (γωνίες) του προσώπου

Θεραπεία: neck lift & γενειοπλαστική

ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Face lift

Facelift είναι το σύνολο των τεχνικών που χρησιμοποιούνται από τον πλαστικό χειρουργό για να αναστρέψει και να επιβραδύνει τη φυσιολογική διαδικασία του χρόνου και της βαρύτητας. Ο πλαστικός χειρουργός, μπορεί να εφαρμόσει το αποκαλούμενο “custom made” face lift: μετά από λεπτομερή ανάλυση του προσώπου προτείνεται λύση, απόλυτα εναρμονισμένη με τα χαρακτηριστικά του προσώπου, δημιουργώντας ένα πραγματικά ανορθωμένο, αναζωογονημένο και όχι “τραβηγμένο” πρόσωπο, χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα χειρουργικών τεχνικών που εξατομικεύονται ανάλογα με την περίπτωση.

Brow Lift

Το brow lift, που αποτελεί την επέμβαση ανόρθωσης των φρυδιών και του μετώπου, επιτυγχάνεται με τη βοήθεια διαφόρων τεχνικών που στερεώνουν τους ιστούς στη σωστή τους θέση δίνοντας ένα πιο ξεκούραστο και με πολύ λιγότερες ρυτίδες μέτωπο.

Mid face lift

Με το mid face lift επιτυγχάνουμε ανόρθωση του μέσου προσώπου, μειώνοντας την απόσταση του κάτω βλεφάρου με την παρειακή χώρα, ανορθώνοντας τις ρινοπαρειακές πτυχές και ανυψώνοντας ελαφρώς τη γωνία του στόματος. Αναστρέφοντας την πτωτική εικόνα του προσώπου το άτομο αποκτά μία πιο νεανική όψη. Η ίδια τεχνική ονομάζεται διαφορετικά και star lift, επειδή το εφαρμόζουν πολλοί αστέρες του Hollywood.

Neck lift

Ένα σημείο που πλήττεται πολύ από το χρόνο και δείχνει μεγάλα σημάδια γήρανσης, χαλάρωσης και έντονες πτυχές, είναι ο λαιμός. Οι τεχνικές στο neck lift διαφοροποιούνται ανάλογα με τη διάγνωση και το αίτιο που προκαλεί τη χαλάρωση στο λαιμό.

Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική των άνω ή κάτω βλεφάρων είναι η πρώτη επέμβαση ενάντια στη γήρανση που ζητείται από γυναίκες μέσης ηλικίας, πολλές φορές πριν από ένα face lift ή σε συνδυασμό με face lift ή brow lift. Αυτό γιατί η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και τα βλέφαρα είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη, με αποτέλεσμα να είναι το πρώτο σημείο στο οποίο γίνονται ορατά τα σημάδια του χρόνου.

Ρινοπλαστική

H ρινοπλαστική είναι πλέον από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική εφόσον η μύτη παίζει βασικό ρόλο στη γενικότερη αισθητική ενός προσώπου και άρα στην ψυχολογία ενός ατόμου. Είναι σημαντικό το αποτέλεσμα να εναρμονίζεται πλήρως με το σχήμα του προσώπου, να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και τις αισθητικές γραμμές του (dorsal aesthetic lines), δείχνοντας φυσικό και όχι «πειραγμένο».

Γενειοπλαστική

Πολλές φορές το προτεταμένο πηγούνι ή άλλο πρόβλημα στο σαγόνι τραβά τα βλέμματα και αλλοιώνει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Σε αυτή την περίπτωση προτείνεται η γενειοπλαστική, η επέμβαση δηλαδή που κάνει ο πλαστικός χειρουργός στην περιοχή του σαγονιού έτσι ώστε να βελτιώσει το σχήμα του προσώπου, δίνοντας μία πιο συμμετρική εικόνα.

Αφαίρεση λιπώδους σφαίρας

Πρόκειται για μια εντελώς νέα τεχνική που εφαρμόζεται από τον πλαστικό χειρουργό. Με αυτή την τεχνική δημιουργούνται «γωνίες» στο πρόσωπο του/της ασθενούς, που, είτε λόγω σωματότυπου, είτε λόγω αύξησης βάρους, έχει αποκτήσει συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή γύρω από τα μάγουλα.

Πιστεύουμε ότι, με δεδομένο ότι η εξωτερική μας εμφάνιση επηρεάζει κατά πολύ την ψυχολογία μας, κάθε αλλαγή προς το καλύτερο συμβάλει θετικά στην καλή μας διάθεση και τη θετική αποδοχή του εαυτού μας. Το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσετε σε μια επέμβαση στο πρόσωπο, είναι κάτι που θα το αποφασίσετε εσείς μαζί με τον ιατρό σας, έπειτα από λεπτομερή εξέταση και ανάλυση των σημείων που σας απασχολούν καθώς και επιλογή της κατάλληλης θεραπείας – τεχνικής που ταιριάζει σε εσάς.

Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου

Πλαστικός Χειρουργός

Διευθύνων Σύμβουλος του Athens Beverly Hills Plastic Surgery

& Athens Beverly Hills Medical Group

www.athens-beverlyhills.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για την πλαστική χειρουργική στην κατηγορία του iatropedia

Ο Τζωρτζ Κλούνει και το λίφτινγκ στους όρχεις

Ποιος είναι ο νέος τρόπος αυξητικής στήθους- ξεχάστε τις σιλικόνες

Διαβάστε 8 αλήθειες για το μέγεθος του πέους

Σε ποια ηλικία είναι μια γυναίκα, πιο θελκτική και όμορφη για τους άνδρες;

Πλαδαρό μπράτσο; Υπάρχει λύση για τις γυναίκες

Τι μπορείτε να πάθετε εάν η πλαστική δεν πάει καλά- ΒΙΝΤΕΟ