Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τις αισθητικές επεμβάσεις;

  • Iatropedia
Οι επεμβάσεις που γίνονται για τη βελτίωση της εξωτερικής εικόνας (του προσώπου ή του σώματος) είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν αποφασίσετε να κάνετε μία αισθητική επέμβαση.

Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Οι αισθητικές επεμβάσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών διαδικασιών που έχουν να κάνουν με την απάλειψη των ρυτίδων, σημαδιών στο πρόσωπο στα χέρια στο λαιμό, με επεμβάσεις λιποαναρρόφησης, αφαίρεσης κιρσών κ.α.

Όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν κίνδυνοι που συνδέονται και με την αισθητική χειρουργική. Ωστόσο, οι ασθενείς μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους, συζητώντας με το γιατρό τους και εξαντλώντας όλες τις απορίες τους.

Πρώτα από όλα, κάνετε μια καλή έρευνα, πριν επιλέξετε το γιατρό που θα σας αναλάβει. Ποια είναι η εξειδίκευση του και αν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας.

Ποια αποτελέσματα μπορείτε να αναμένετε; Πόσο καιρό κρατάει η περίοδος ανάρρωσης; Ζητήστε να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά από προηγούμενους ασθενείς του γιατρού

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι, οι τυχόν επιπλοκές;

Πού πραγματοποιείται η διαδικασία. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε ένα ιατρικό κέντρο ή στο γραφείο του γιατρού.

Όλες οι επεμβάσεις ακόμα και οι πιο απλές, όπως ενέσεις υαλουρονικού πρέπει να γίνονται από έναν έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο ιατρό, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να μειώσετε τον κίνδυνο παρενεργειών.

Να ξέρετε πως ορισμένες διαδικασίες μπορεί να χρειαστούν και επαναληπτικές επισκέψεις και καλό είναι να συνυπολογίσετε το κόστος.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr