Ποιες τροφές »σαμποτάρουν» τη χοληστερίνη;

  • Iatropedia
Ηαυξημένη χοληστερίνηενοχοποιείται για την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων.Στην περίπτωση που έχετε αυξημένη χοληστερίνη επιβάλλεται αναφέρουν οι ειδικοί να καταναλώνετε τροφές που ''σαμποτάρουν'' την ανάπτυξη της.

Βάλτε στο πιάτο σας προϊόντα όπως είναι η κατανάλωση άπαχου κρέατος, φρέσκων φρούτων και λαχανικών, τροφών πλούσιων σε Ω-3 λιπαρά .

Μύρτιλα

Τα μύρτιλα και τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τη χοληστερίνη.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που έχουν τηυν ιδιότητα να ρίχνουν την κακή χοληστερίνη και έτσι ταυτόχρονα ανεβαίνει η καλή χοληστερίνη.

Σταφύλια

μπορεί να μην είναι η εποχή τους αλλά τα σταφύλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία δεν αφήνουν να δημιουργηθεί η κακή χοληστερίνη να φράξει τις αρτηρίες.

Σκόρδα

Τα ωμά σκόρδα ρίχνουν τη χοληστερίνη

Λυκοπένιο και ντομάτες

Η ντομάτα περίεχει λυκοπένιο το οποίο εμποδίζει τη συσσώρευση της χοληστερίνης στα τοιχώματα των αρτηριών.

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσποροςπεριέχει Ω-3 λιπαρά, τα οποία με τη σειρά τους μειώνουν τη χοληστερίνη

Μήλα

Ένα μηλο την ημέρα κάνει τη χοληστερίνη πέρα.

Χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχουν μειώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα

πηγήhttp://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ατυχήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Μάθετε για να μην πάθετε

Γιατί ο Ιησούς απεικονίζεται πάντα λιπόσαρκος; Τι έτρωγαν οι άνθρωποι τον 1ο αιώνα;

Από την νηστεία στο κρέας: Συμβουλές διατροφής για τη Μεγάλη Εβδομάδα