Ποιες τροφές καταπολεμούν την κυτταρίτιδα

  • Iatropedia
Προ των πυλών είναι το καλοκαιράκι και οι περισσότερες γυναίκες προετοιμάζονται για την έξοδο τους στην παραλία. Όμως η αντιαισθητική «φλούδα πορτοκαλιού», που έχει συσσωρευτεί στα πόδια και στην περιοχή της κοιλιάς τους έχει γίνει εμμονή.

Όμως η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών σε συνδυασμό και με την απαραίτητη λήψη νερού μπορεί να διώξει την κυτταρίτιδα.

Μούρα και άλλα φρούτα

Τα μούρα και άλλα εσπεριδοειδή περιέχουν βιταμίνη C, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά γεγονός που τα κατατάσσει σε νούμερο ένα εχθρό της κυτταρίτιδας.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν το λίπος στο σώμα, και έτσι να μην δημιουργείται κυτταρίτιδα.

Ψάρια και άλλα θαλασσινά

Τα ψάρια και τα υπόλοιπα θαλασσινά περιέχουν ωμέγα τρία λιπαρά τα οποία

διατηρούν την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνουν τις φλεγμονές στο δέρμα.

Πράσινα λαχανικά

Τα λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και το κουνουπίδι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έτσι διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και ελαστική.

Πιπερόριζα

Οι τροφές που ενισχύουν το κυκλοφορικό σύστημα αποτελούν σύμμαχο κατά της κυτταρίτιδας.

Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν κάλλιο το οποίο, όπως έχουν δείξει έρευνες , μειώνει την κατακράτηση των υγρών, παράγοντας που ενοχοποιείται για την εκδήλωση της κυτταρίτιδας.

πηγηhttp://www.activebeat.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυτταρίτιδα: ο εφιάλτης μπορεί να αντιμετωπιστεί