Πανελλήνιες 2015: Πώς θα είστε πιο συγκεντρωμένοι την ώρα της εξέτασης

  • Iatropedia
Είναι η στιγμή για την οποία προετοιμάζονται εδώ και μήνες (αν όχι, χρόνια) χιλιάδες μαθητές.

Είναι σημαντικό να θυμούνται όλοι, γονείς και παιδιά, ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις μπορεί να είναι μόνο η αρχή, αλλά ποτέ το τέλος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας στη ζωή.

Για να είστε βέβαιοι ότι εκείνες τις κρίσιμες ώρες, ο εγκέφαλός σας θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένος, φροντίστε να έχετε συμπεριλάβει τις παρακάτω στο διαιτολόγιο των ημερών αυτών:

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Έρευνα του 2006 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Neurology έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν δύο ή περισσότερες μερίδες λαχανικών -ειδικά αν αυτά είναι πράσινα και φυλλώδη λαχανικά- είχαν το επίπεδο συγκέντρωσης ατόμων που ήταν 5 χρόνια νεότερά τους.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως στο πρωινό βοηθάει στην καλύτερη πνευματική εστίαση/συγκέντρωση σε σύγκριση με ένα πρωινό που περιέχει υδατάνθρακες ή αν το άτομο δεν φάει τίποτα για πρωινό.

Καφές

Το ότι ο καφές συμβάλλει στην καλύτερη εγκεφαλική συγκέντρωση είναι αναμενόμενο, αλλά γνωρίζατε ότι επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο άντρες και γυναίκες; Οι άνδρες αισθάνονται σε μεγαλύτερη εγρήγορση πιο σύντομα από ό,τι οι γυναίκες μετά την κατανάλωση ενός καφεϊνούχου ποτού, σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Στην έρευνα, οι άνδρες ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερη υπνηλία μετά από μόλις 10 λεπτά και αυτή η εγρήγορση κράτησε για πάνω από μισή ώρα. Τις ίδιες επιπτώσεις ανέφεραν και οι γυναίκες, μόνο αυτό συνέβη με μεγαλύτερη καθυστέρηση. Ωστόσο, οι γυναίκες αποδείχτηκε ότι ένιωθαν σε μεγαλύτερη εγκεφαλική εγρήγορση από ό,τι οι άντρες, όταν και οι μεν και οι δεν ήπιαν καφέ χωρίς καφεΐνη!

Τσίχλα

Μπορεί τυπικά να μην είναι τροφή, αλλά έρευνα του 2011 έδειξε ότι οι άνθρωποι που μασούν τσίχλα κατά τη διάρκεια μιας στρεσογόνου κατάστασης (όπως είναι οι 2-3 ώρες που διαρκεί ένα τεστ στις πανελλήνιες εξετάσεις) ήταν σε αισθητά μεγαλύτερη εγρήγορση και πιο συγκεντρωμένοι σε αυτό που συνέβαινε μπροστά τους.

http://www.eatingwell.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλήνιες 2015: Τι πρέπει να κάνουν όλοι οι γονείς

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνες;