Όταν τα ανδρικά προσόντα γίνονται…τρόπαια! Η αποκατάσταση

  • Iatropedia
Μεγάλη έκταση και ποικίλα σχόλια προκαλούν οι ειδήσεις που αφορούν τον ευνουχισμό των αντρών από απατημένες συζύγους. Χθες όμως είδε το φως της δημοσιότητας η καταδίκη μιας μητέρας από την Μινεάπολη η οποία έκοψε το πέος του φίλου της κόρης της, επειδή ήταν πεπεισμένη ότι παρενόχλησε το 2χρονο γιο της. Η 36χρονη Bonita Vela φέρεται να του είπε "επίτρεψέ μου να σε κόψω και θα σε αφήσω να φύγεις και να μη γυρίσεις ποτέ".

Διαβάστε περιπτώσεις ανδρών που οι γυναίκες τους, τους ευνούχισαν και πως αποκαταστάθηκαν ιατρικά.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1

Η γνωστή σε όλους από τις διαστάσεις που πήρε στις ΗΠΑ, με πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και στα δελτία ειδήσεων, η περίπτωση του Τζόνι Μπόμπιτ του οποίου η σύζυγος του Λορένα, του έκοψε τα γεννετικά όργανα με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια τα πέταξε σε ένα χωράφι.

Ο Μπόμπιτ υπεβλήθει σε χειρουργική αποκατάσταση και πλέον ο ίδιος αφού χώρισε κάνει καριέρα σαν πορνοστάρ.

Να υπενθυμισθεί ότι η σύζυγός του Λορένα στη δίκη είχε δηλώσει πως προέβη στην πράξη αυτή επειδή ο Μπόμπιτ την είχε βιάσει, αλλά στην ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι τα κίνητρα της ήταν άλλα. Τον ευνούχισε επειδή δεν ανταποκρίνονταν στα.. συζυγικά του καθήκοντα.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ, οι αρχές συνέλαβαν την περσινή χρονιά την 19χρονη Κρίσταλ Χάρισον η οποία όταν ο 25χρονος σύντροφος της αρνήθηκε να έχει ερωτικές περιπτύξεις μαζί της με το επιχείρημα ότι ήταν κουρασμένος εκείνη τον δάγκωσε στο επίμαχο σημείο.

Μετά από νοσηλεία, ο 25χρονος Τζέφρι δεν απέφυγε τον κίνδυνο να χάσει τα γεννητικά του όργανα.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3

Στην Μπανγκόκ μια άλλη γυναίκα 37 ετών η Πριγιάπα Τασουάν, έπνιξε τον άνδρα της ενώ κοιμόταν με το λάστιχο του κήπου. Στη συνέχεια έκοψε τα γεννετικά του όργανα και ξεκίνησε να ετοιμάζει μια σούπα. Ψιλόκοψε τα κολοκυθάκια, τα καροτάκια, έβαλε τζίντζερ που της άρεσε και μετά ψιλόκοψε το πέος του άνδρα της και το έκανε σούπα.

Η 37χρονη άφησε την κατσαρόλα να βράζει και πήγε στο δωμάτιο, πήρε το λάστιχο του κήπου και επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Δεν τα κατάφερε και σήμερα νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική. Στις αρχές είπε ότι ο 45χρονος σύζυγος της ήταν έτοιμος να την χωρίσει γιατί είχε ερωτευτεί μια 23χρονών χορεύτρια.

Πως γίνεται η… αποκατάσταση

Η στυτική δυσλειτουργία και η αδυναμία στύσης έχουν οδηγήσει τους επιστήμονες στο να βρουν νέους τρόπους προκειμένου να μπορεί ο άνδρας να ανταπεξέρχεται σεξουαλικά.

Οι επιστήμονες για να κάνουν τους ευνουχισμένους α΄νδρες ξανά μάχιμους τοποθετούν τιςπεικές προθέσεις.

Όπως εξηγεί ο Χεορουργός- Ουρολόγος- Ανδρολόγος Δ. Μπορούσας είναι κυλινδρικά εμφυτεύματα από ειδικό υλικό (σιλικόνη, τιτάνιο και ειδικά πλαστικά), που τοποθετούνται εντός του αυλού των σηραγγωδών σωμάτων του πέους (των κυλινδρικών σχηματισμών που γεμίζουν με αίμα και προκαλούν τη στύση), ανδρών με στυτική δυσλειτουργία, όταν οι άλλες επιλογές θεραπείας (φάρμακα, ενδοπεικές ενέσεις, συσκευές κενού), έχουν αποτύχει ή δεν μπορούν να εφαρμοστούν στον ασθενή.

Σύμφωνα με τον κ. Μπορούσα υπάρχουν βασικά 2 τύποι:

– Απλές ημιάκαμπτες

– «Φουσκωτές» 2 ή 3 στοιχείων

Οι απλές, αποτελούνται από 2 ημιάκαμπτους κυλίνδρους, που μπορούν να κάμπτονται και να ευθειάζονται από τον ασθενή, χωρίς να αυξομειώνεται ο όγκος τους. Αποτελούν φθηνότερη λύση, αλλά υπολείπονται λειτουργικά και αισθητικά των φουσκωτών.

Οι φουσκωτές είναι αρτιότερες τεχνολογικά, με πολύ καλό λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα. Είναι αυτές που χρησιμοποιούνται συνήθως και προσφέρουν πολύ υψηλά ποσοστά ευχαρίστησης τόσο στον άνδρα όσο και στη σύντροφό του.

Πως τοποθετείται

Εξηγώντας τη διαδικασάι τοποθέτησης τους ο κ. Μπορούσας επισημαίνει ότι η πρόθεση τοποθετείται από μια μικρή τομή στη βάση του πέους από την κάτω μεριά. Η διάρκεια νοσηλείας είναι 1 ημέρα.

Μετά την πάροδο περίπου ενός μήνα ο ασθενής μπορεί να αρχίσει να την χρησιμοποιεί. Με την πίεση της βαλβίδας (η οποία τοποθετείται ανάμεσα στους όρχεις), το υγρό γεμίζει την πρόθεση η οποία αρχίζει να σκληραίνει και να ανορθώνεται και η εξωτερική εικόνα είναι αυτή ενός πέους που πραγματοποιεί στύση.

Αναφερομένος στις επιπλοκές ο ειδικός αναφέρει ότι έχειπαρατηρηθεί:

– μηχανική βλάβη περίπου 5% σε 5 έτη

– λοίμωξη ποσοστό 1% , εφόσον δεν υπάρχουν επιπλέον παράγοντες κινδύνου, όπως διαβήτης ή επανατοποθέτηση

– δυσμορφία ή διάβρωση προθέσεων, που οφείλεται σε κακό υπολογισμό του μήκους ή σε μετανάστευση των κυλίνδρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι κόβει τη διάθεση για σεξ: Έρευνα

Πως ο Δημήτρης Μαυροειδής ''έφτιαξε'' το γόνατό του; Νέα μέθοδος

Σε ποια ηλικία κοιμόμαστε καλύτερα;

Αλήθειες και μύθοι για το μέγεθος των…προσόντων!