Όταν ο γυναικείος εγκέφαλος παίρνει φωτιά!

  • Iatropedia
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ήταν μέχρι πρότινος ο γυναικείος εγκέφαλος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ράτγκερς, στο Νιου Τζέρσι και από άλλα ερευνητικά κέντρα ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αποκαλύψουν τι συμβαίνει στο σώμα των γυναικών κατά την διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης. Όπως αποκάλυψαν η καρδιά χτυπά δυνατά και ο εγκέφαλος τρελαίνεται καθώςενεργοποιούνται 30 διαφορετικά τμήματα,τα οποία δεν αφορούν μόνο την ικανοποίηση αλλά σχετίζονται με την χαρά, την αφή και την μνήμη!

Σύμφωνα με τις μελέτες του καθηγητή Ψυχολογίας του Ράτγκερς δρα Μπάρι Κομισάρουκ, λίγα μόλις λεπτά πριν και κατά την διάρκεια του οργασμού, όλα τα τμήματα του γυναικείου εγκεφάλου παίρνουν στην κυριολεξία φωτιά.

Μάλιστα οι επιστήμονες αναφέρουν ότι «η δράση του οργασμού είναι τόσο ισχυρή, που μοίαζει σαν να έχει πάρει μια γυναίκα τριπλή δόση… μορφίνης ως παυσίπονο».

εθίζει

Στη διάρκεια του σεξ, ο γυναικείος εγκέφαλος δίνει το μήνυμα για να αυξηθεί η παραγωγή της οξυτοκίνης, μιας ορμόνης η οποία απ΄ότι φαίνεται «κάμπτει» όλες τις αντιστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι

στις γυναίκες, η ορμόνη αυτή παράγεται σε μεγαλύτερες ποσότητες και γι’ αυτό έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν ερωτευμένες με τον ερωτικό τους σύντροφο.

ευεξία

Σύμφωνα με τον δρα Γκος τα φιλιά αυξάνουν τα επίπεδα της ορμόνης της ευχαρίστησης (της ντοπαμίνης) και έτσι προετοιμάζεται το έδαφος για όσα θα ακολουθήσουν.

«Γι’ αυτό το λόγο, το σεξ που εμπεριέχει αγάπη είναι πολύ πιο ικανοποιητικό από ότι στα γρήγορα”, ιδίως για τις γυναίκες», προσθέτει ο δρ Γκος

χαλαρώνει

Σύμφωνα με τις μελέτες, η βαθιά χαλάρωση και η απώλεια του άγχους αποτελούν κλειδί στον γυναικείο οργασμό, ενώ αντιθέτως ο αντρικός εγκέφαλος εστιάζεται περισσότερο σε όσα νιώθει το σώμα του άντρα.

Αντίθετα στους άντρες, η πλήρης χαλάρωση κατά κανόνα επέρχεται μετά τον οργασμό, καθώς ένας καλός οργασμός ισοδυναμεί με… τριπλή δόση αγχολυτικού φαρμάκου! Αυτό ακριβώς εξηγείβγιατί οι άντρες είναι αυτοί που συνηθέστερα αποκοιμούνται μετά το σεξ.