Όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο.Η νέα μόδα

  • Iatropedia
Αξεσουάρ μόδας ή μια ανησυχητική τάση; Μια νέα μόδα που κατακτά όλο και περισσότερες νεαρές γυναίκες στην Αμερική αλλά και σε χώρες της Ευρώπης όπως Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και δειλά εμφανίζεται και στην Ελλάδα, είναι το λεγόμενο χάσμα μηρού.

Οι ειδικοί επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι η εξαντλητική δίαιτα στην οποία υπόκεινται εκατοντάδες νεαρές κοπέλες για να αποκτήσουν το περίφημο κενό ανάμεσα στους μηρούς είναι άκρως επικίνδυνο.

Το μέγεθος του προβλήματος είναι τέτοιο που σχεδόν άπαντες, από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι την Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία ασχολούνται με αυτή την νέα τάση. Οι γονείς ανήσυχοι παρατηρούν διαιτολόγους να δίνουν συμβουλές για εξαντλητικές δίαιτες , ενώ ακόμη και χειρουργεία γίνονται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος: όσο περισσότερα εκατοστά είναι το κενό τόσο το καλύτερο.

Την ίδια στιγμή διάσημα μοντέλα και επώνυμες σταρ ποζάρουν με μπικίνι ή εσώρουχα ώστε να δείχνουν το κενό στου μηρούς τους προσελκύοντας έτσι όλο και περισσότερες κοπέλες να τις μιμηθούν.

Το χάσμα στο μηρό, όπως είναι γνωστό, είναι ένα μικρό κενό ανάμεσα στους μηρούς.Μπορείτε να ακολουθήσετε κενό μηρό supermodel Cara Delevingne στο Twitter ή να μελετήστε χιλιάδες κενά μηρό στο Tumblr με τις εικόνες των υπέρλεπτων γυναικών με μπικίνι και εσώρουχα, με λεζάντες όπως: «Τρία ή περισσότερα εκατοστά » ή «Το μόνο που θέλω στη ζωή είναι ένα κενό μηρό.»

Στην πραγματικότητα, αυτό το «Thinspiration» κίνημα κάνει θραύση στο εξωτερικό ενώ έχει χιλιάδες φανατικούς οπαδούς στο Twitter και στο Instagram.Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει ότι «Gap μηρών» θα έχει περισσότερους οπαδούς από Scott Baio;

Επικίνδυνο φαινόμενο

«Νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι έχουν την δομή των οστών για ένα κενό μηρό ακριβώς όπως μερικοί άνθρωποι έχουν υψηλά ζυγωματικά, σε γενικές γραμμές, δεν νομίζω ότι το ανθρώπινο σώμα υποτίθεται ότι μοιάζει με αυτό.»

Στην πραγματικότητα, κάθε σειρά από παράγοντες παίζουν σχετικά με το αν μια γυναίκα έχει ένα σημαντικό κενό στο μηρό, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής, της εθνικότητας, της πυέλου μέγεθος και το πλάτος, λέει η Laura Tosi, η ορθοπεδικός και διευθυντής του προγράμματος για την υγεία των οστών στο Εθνικό Ιατρικό Κέντρο Παίδων στην Ουάσιγκτον, DC.

Η απώλεια βάρους είναι ανάλογη, με το σωματότυπο. Έτσι τα περισσότερα κορίτσια που δεν έχουν ένα φυσικό κενό θα πρέπει να χάσουν πολύ βάρος για να επιτευχθεί το κενό. Και αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Καθυστερώντας την εμφάνιση της εμμήνου ρύσεως από σοβαρή απώλεια βάρους μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του σκελετού ενός νεαρού της γυναίκας και να οδηγήσει σε κατάγματα, ακόμη και ως νεαρός ενήλικας.»

αντι μηρών κενό κίνημα

Εν τω μεταξύ, ένα μικρό, αντι-μηρών-κενό κίνημα αναπτύσσεται σε απευθείας σύνδεση. «Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους και πιο διασημότητες, όπως η Beyonce και η Adele, που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές και ρεαλιστικές εικόνες του σώματος.»Καταλήγουν οι ειδικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλάτη με πλάτη στο ίδιο το κρεβάτι