«Ο σκελετός σου σε στηρίζει! Εσύ, τον προσέχεις;»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τη πανελλαδική του εκστρατεία με τίτλο «Ο σκελετός σου σε στηρίζει! Εσύ, τον προσέχεις;» η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Εταιρείας Βιοτεχνολογίας AMGEN.

Η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, έχει οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας στο να παραμελούν την υγεία τους. Η «Πεταλούδα», ως Σύλλογος Ασθενών βοηθάει στην πρόληψη αλλά κυρίως στην έγκαιρη αντιμετώπιση ασθενειών του σκελετού μας.

Η εκστρατεία είχε σαν επίκεντρο τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας με στόχο την παροχή δωρεάν εξετάσεων και ενημέρωσης του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την πρόληψη, την αξία του συστηματικού ελέγχου και πολλά άλλα.

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε σε κάθε εκδήλωση την προσπάθεια αυτή του Συλλόγου Πεταλούδα και τελικά η κινητή μονάδα κατάφερε να επισκεφθεί τις παρακάτω περιοχές: Συκέα Λακωνίας, Αρχαία Ολυμπία, Κάρυστος Ευβοίας, Σιδηρόκαστρο Σερρών, Καλαμάτα, Φάρσαλα, Ασπροβάλτα, Ξάνθη, Δομοκός , Νέο Μοναστήρι, Πολύδροσο Φωκίδας, Ελασσόνα, Μεταμόρφωση Αττικής και Νέα Σμύρνη.

Με τις δωρεάν εξετάσεις που προσφέρθηκαν, επωφελήθηκαν πάνω από 2.200 άτομα ενώ τις ενημερωτικές ομιλίες παρακολούθησαν τουλάχιστον τα διπλάσια!

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την καμπάνια, έδειξε ακόμα περισσότερο την ανάγκη του κόσμου να συνεχίσει αυτή η παροχή ακόμη πιο δυναμικά, επισκεπτόμενοι ακόμη πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Έτσι η καμπάνια θα συνεχιστεί και για δεύτερη χρονιά με επόμενους σταθμούς την Μυτιλήνη, την Γαστούνη, την Αταλάντη, τη Λακωνία και πολλές άλλες περιοχές.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους: www.osteocare.gr , www.facebook.com/osteocaregr, http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR,https://twitter.com/Osteocaregr

Η Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το μόνο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF). Ιδρύθηκε το 1997, απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωσηγύρω από την σκελετική υγεία, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη  και τη αντιμετώπιση των νόσων που σχετίζονται με αυτή. Ο Σύλλογος έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η δραστηριότητά του επεκτείνεται στην ενημέρωση και συμβουλευτική μέσω ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων, επιδημιολογικών μελετών και ενημερωτικών εντύπων,τα οποία αναλύουν σημαντικά θέματα της σκελετικής μας υγείας. Πολύ σημαντικό έργο έχει να αναδείξει και στον τομέα της πρόληψης μιας και έχουν διεξαχθεί πάνω από 21.000 δωρεάν μετρήσεις οστεοπόρωσης/σκολίωσης σε όλη την Ελλάδα.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν η Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, τον Ιούνιο του 2013.