Ο μεγαλύτερος όγκος εγκεφάλου στην ιστορία! Τον αφαίρεσαν γιατροί στην Ινδία [pic]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
όγκος
Γιατροί στην Ινδία αφαίρεσαν έναν όγκο εγκεφάλου βάρους 1,8 κιλών από έναν άνδρα 31 ετών και υποστηρίζουν ότι μάλλον είναι ο μεγαλύτερος που έχει εντοπιστεί και αφαιρεθεί ποτέ στον κόσμο.

Η χειρουργική επέμβαση, η οποία διήρκεσε επτά ώρες, πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Nair στην Βομβάη.

Ωστόσο, η όλη επέμβαση δεν δημοσιοποιήθηκε μέχρι τώρα, καθώς οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι εάν το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν επιτυχές και αν ο 31χρονος θα επιζούσε.

“Τώρα είναι σε φάση ανάκαμψης, αλλά είναι εκτός κινδύνου”, δήλωσε ο δρ. Trimurti Nadkarni, επικεφαλής της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

όγκος

Τρία χρόνια ζούσε με τον όγκο αυτό στο κεφάλι!

Ο 31χρονος Santlal Pal, καταστηματάρχης στο βόρειο κρατίδιο του Uttar Pradesh, ζούσε με τον όγκο για τρία χρόνια πριν από τη χειρουργική του επέμβαση.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι ο κ. Pal είχε χάσει την όρασή του εξαιτίας του όγκου, αλλά ελπίζουν ότι θα την ανακτήσει σταδιακά καθώς συνεχίζει να αναρρώνει από την επέμβαση.

Η σύζυγός του είπε στην εφημερίδα Hindu, ότι τους είχαν πει οι γιατροί από τρία διαφορετικά νοσοκομεία στο Uttar Pradesh, ότι ο όγκος ήταν αδύνατον να αφαιρεθεί.

Ο δρ. Nadkarni είπε ότι ο κ. Pal χρειάστηκε 11 μονάδες αίματος κατά τη διάρκεια της επέμβασης και μετά συνδέθηκε με έναν αναπνευστήρα λίγες ημέρες μετά από αυτήν.

http://www.bbc.com