Νέο φάρμακο ανακουφίζει από την οστεοαρθρίτιδα

  • Iatropedia
Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια χρόνια ρευματική πάθηση που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα κόσμου. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από ένας στους δέκα Έλληνες θα εμφανίσουν την πάθηση αυτή, η οποία “χτυπάει” ως επί το πλείστον, τις γυναίκες. Εντοπίζεται σε περιφερικές αρθρώσεις, δηλαδή σε αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων, αλλά και σε αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης. Συνήθως αφορά μία άρθρωση (π.χ. γόνατο ή ισχίο) και μερικές φορές δύο ή περισσότερες αρθρώσεις, ενώ στα χέρια και στη σπονδυλική στήλη συνήθως εντοπίζεται σε πολλές αρθρώσεις. Όταν η οστεοαρθρίτιδα εντοπίζεται στη σπονδυλική στήλη είναι γνωστή και ως εκφυλιστική σπονδυλαρθροπάθεια.

Η οστεοαρθρίτιδα φθείρει τον αρθρικό χόνδρο, και δημιουργεί οστικές προεξοχές, τα γνωστά σε όλους άλατα. Φυσικά δεν έχουν σχέση με το αλάτι αλλά πρόκειται για οστά μέσα στα οστά μας. Τα κύρια συμπτώματα της είναι ο πόνος, η δυσκαμψία, η διόγκωση της άρθρωσης και σε προχωρημένο στάδιο, η παραμόρφωση της άρθρωσης.

Ένα νέο σκεύασμα κρυσταλλικής θειικής γλυκοζαμίνης, το Minedon, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από τον ΕΟΦ, προσφέρει σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή που δεν ξεπερνάει τα 8 ευρώ, είναι μια ανακουφιστική θεραπεία από τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας.

Το minedon πωλείται μόνο στα φαρμακεία σε συσκευασία των 30 φακελίσκων. Η καθημερινή λήψη του περιεχομένου του φακελίσκου, διαλυμένου σε νερό, κατά τη διάρκεια του γεύματος, θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους πάσχοντες. Η θεραπεία έχει διάρκεια 3 μηνών και μπορεί αργότερα να επαναληφθεί.