Νέες διαγνωστικές μέθοδοι και θεραπείες για τη νόσο Crohn

  • Iatropedia
Η νόσος του Crohn είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του πεπτικού σωλήνα, που μπορεί να επηρεάζει οποιοδήποτε τμήμα του, από το στόμα έως το πρωκτό . Προσβάλλει περίπου 50 σε κάθε 100.000 ανθρώπους .

Όλες οι νεώτερες εξελίξεις τόσο στην διάγνωση όσο και στη θεραπεία της νόσου θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν σε επιστημονική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ General (Μεσογείων 264, Χολαργός).

Η επιστημονική εκδήλωση διοργανώνεται από την Γ’ Χειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ General με Διευθυντή τον κ. Αχιλλέα Ρέντη και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικό υλικό στα Προγράμματα Μοριοδοτούμενης Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης του Ιατρικού Συλλόγου .

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των πιο νέων και σύγχρονων διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών αντιμετώπισης της νόσου Crohn δίνοντας ελπίδα στους πάσχοντες ασθενείς. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΑΣΩ General κου. Ι. Τρομπούκη καθώς και του Αντιπρόεδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου κου Π. Βασιλόπουλου.