Μήπως έχετε πονοκέφαλο ακόμη και με τη ζέστη;

  • Iatropedia
Έχετε συχνούς πονοκεφάλους; Ταλαιπωρήστε όλη την ημέρα με αυτόν τον ενοχλητικό πόνο στο κεφάλι που δε σας αφήνει ούτε να σκεφτείτε;

Μην ανησυχείτε! Μπορεί απλά να φταίει το άγχος της κρίσης και της τρόικας διότι το άγχος των ημερών αυξάνει τους πονοκεφάλους λένε οι ειδικοί.

Και μπορεί ο πονοκέφαλος να ακούγεται απλή και συνηθισμένη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για περισσότερο από το 60% του πληθυσμού ιδιαίτερα μάλιστα σε περιόδους έντονου άγχους και δυσκολιών.

Προσβάλλει κυρίως την παραγωγική ηλικία των ανθρώπων από 20 έως 50 ετών και είναι ιδιαίτερο πρόβλημα ακόμη και στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας!

Σ’ ένα σημαντικό ποσοστό που κυμαίνεται από 10-20% οι πονοκέφαλοι είναι έντονοι ή πολύ συχνοί με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται σημαντικά η ποιότητα ζωής των πασχόντων και σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που η ζωή τους να γίνεται αφόρητη!

Η Ημικρανία και η Κεφαλαλγία Τάσης είναι οι ποιο συχνές μορφές πονοκεφάλων που προσβάλουν συνήθως γυναίκες σε τριπλάσια έως πενταπλάσια συχνότητα απ΄ ότι τους άνδρες.

Στους ενήλικες μάλιστα οι πονοκέφαλοι αποτελούν τη συχνότερη αιτία απουσίας από τη δουλειά τους ή αποφυγής συμμετοχής σε κοινωνικές εκδηλώσεις .

Καθόλου τυχαία η Κεφαλαλγία θεωρείται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας το ίδιο σοβαρή ασθένεια με την Άνοια και την Ψύχωση, και τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων.