Μην οδηγείτε όταν πηγαίνετε στην εφορία για να πληρώσετε

  • Iatropedia
Η συμβουλή μας, όταν είναι να πάτε να πληρώσετε κάποιο χρέος σας στην εφορία, είναι να μην οδηγήσετε το αυτοκίνητο σας. Πηγαίνετε με τα πόδια, πάρτε ταξί, ή προτιμήστε το λεωφορείο, αλλά σε καμία περίπτωση μην καθίσετε εσείς στο τιμόνι του αυτοκινήτου σας. Σύμφωνα με Καναδική έρευνα τις ημέρες που λήγουν οι προθεσμίες για την πληρωμή των φόρων στην εφορία, αυξάνεται περίπου 6%, ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.

Ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου του Τορόντο Ντόναλντ Ρέντελμάγιερ, και η ομάδα του, εξέτασαν τα θανατηφόρα τροχαία που συνέβησαν κατά την περίοδο 1980 – 2009 στις ΗΠΑ και τα συσχέτισαν με τις ημερομηνίες που λήγουν οι προθεσμίες καταβολής των φόρων από τους πολίτες. Όπως διαπίστωσαν, σε αυτή τη περίοδο των 30 ετών, κατά μέσο όρο 226 άτομα εμπλέκονταν σε θανατηφόρα δυστυχήματα στους δρόμους κατά τη συγκεκριμένη ημέρα που εξέπνεαν οι προθεσμίες της εφορίας. Μόλις μία εβδομάδα πριν την προθεσμία και μία εβδομάδα μετά, ο μέσος ημερήσιος αριθμός των θανατηφόρων δυστυχημάτων ήταν κατά 13 μικρότερος κατά μέσο όρο, δηλαδή υπήρχαν περίπου 6% λιγότερα τέτοια περιστατικά ημερησίως.

Τις συγκεκριμένες ημέρες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ο κίνδυνος ήταν πιο μεγάλος για τους φορολογούμενους κάτω των 65 ετών, καθώς επίσης για τους επιβάτες και τους πεζούς παρά για τους οδηγούς. Οι ερευνητές, εκτιμούν ότι το στρες που προκαλεί η εκπνοή των φορολογικών προθεσμιών, δημιουργεί ένταση και αφηρημάδα στους οδηγούς, με μοιραία συνέπεια καμιά φορά. Μάλιστα, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι αυτό συμβαίνει παρόλο που κατά τα τελευταία χρόνια έχει γενικευθεί η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (στις ΗΠΑ σήμερα πια περίπου τα τρία τέταρτα των πολιτών στέλνουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους) και δεν χρειάζεται οι ίδιοι οι φορολογούμενοι να οδηγούν βιαστικά μέχρι την εφορία τους ή μέχρι το ταχυδρομείο για να προλάβουν να ταχυδρομήσουν τη φορολογική δήλωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

θυμός: χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή ξεσπάσματα

ραγδαία αύξηση των καταθλιπτικών επεισοδίων στους Έλληνες

μνημόνιο και στο σεξ: η κρίση ρίχνει τις ορμές και φέρνει απιστία

τα 15 δευτερόλεπτα πάθους που την άφησαν… ανικανοποίητη

αυτοκτονούν μόλις μάθουν ότι έχουν καρκίνο