Λιποαναρρόφηση: Συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα!

  • Iatropedia
Η λιποαναρρόφηση κατακτά ολοένα και περισσότερες γυναίκες, αλλά και άντρες, που ονειρεύονται ένα πιο καλοσχηματισμένο σώμα. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ορισμένες συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα μετά από μία λιποαναρρόφηση.

Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Μερικά απλά βήματα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη πιθανών επιπλοκών πριν και μετά από μια διαδικασία λιποαναρρόφησης. Ερευνώντας τη διαδικασία και έχοντας ρεαλιστικές προσδοκίες, διαβάστε τις οδηγίες που θα σας βοηθήσουν.

– Να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Η λιποαναρρόφηση διαμορφώνει το σώμα με την αφαίρεση του τοπικού πάχους σε περιοχές όπως η κοιλιά, οι μηροί, τα χέρια ή το λαιμό. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να έχετε ένα φυσιολογικό βάρος, καθώς η επέμβαση αυτή δεν αφορά την απώλεια βάρους.

– Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη χειρουργική επέμβαση της λιποαναρρόφησης. Η ασφαλέστερη διαδικασία χρησιμοποιεί τοπική αναισθησία, καθώς στο λίπος εγχύεται ποσότητα αναισθητικού καθιστώντας την αφαίρεση του εύκολη και ανώδυνη, ενώ αφήνει τους ασθενείς λιγότερο μελανιασμένους. Επίσης, υπάρχει και η η διαδικασία με τη χρήση υπερήχων και laser όπου το λίπος υγροποιείται μειώνοντας το χρόνο αποκατάστασης. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας, για να επιλέξετε τη σωστή διαδικασία για εσάς.

– Καλό είναι να ακολουθήσετε ήπια σωματική δραστηριότητα μια μέρα μετά την επέμβαση, όπως το περπάτημα, για να μειώσετε τον κίνδυνο θρόμβωσης. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ενδύματα συμπίεσης θα πρέπει να φορεθούν γύρω από την χειρουργημένη περιοχή για να μειωθεί το οίδημα.

Μην περιμένετε να δείτε άμεσα αποτελέσματα. Θα χρειαστούν κάποιοι μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποκατάστασης.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr