Και οι άντρες κάνουν πλαστικές!

  • Iatropedia
Και όμως η αισθητική δεν είναι γυναικεία υπόθεση αλλά και αντρική!

Δεν είναι μόνο οι γυναίκες οι οποίες αισθάνονται την ανάγκη για πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις. Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι άντρες προσέρχονται στους πλαστικούς χειρουργούς για αισθητικές παρεμβάσεις.

Όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Νώντας Καποσίτας παρατηρήθηκε αύξηση στην προσέλευση των ανδρών για χειρουργική επέμβαση γυναικομαστίας (αφαίρεση του διευρυμένου ιστού του μαστού).

Επίσης οι άντρες ζητούν εμφυτεύματα στις γάμπες, στο θώρακα και στους γλουτούς όπως επίσης και αφαίρεση του περιττού λίπους από την κοιλιά με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης.

Ο κ. Καποσίτας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι άντρες βλέπουν μια πλαστική χειρουργική παρέμβαση σαν επένδυση για το μέλλον ενισχύοντας τη θέση τους και το μέλλον τους στο χώρο εργασίας εν αντιθέσει με τις γυναίκες οι οποίες θεωρούν τις πλαστικές παρεμβάσεις καθαρά αισθητικής προβολής.

Μεγάλη έμφαση οι άντρες δίνουν στις σακούλες στα βλέφαρα και τον πλαδαρό λαιμό. Έτσι, με υλικά όπως τα botox ή άλλα ενέσιμα ζητούν να διορθώσουν τα παραπάνω.

Συμπερασματικά, οι άντρες δεν ξέρουν τί να περιμένουν από μια χειρουργική επέμβαση, δεν είναι καλοί στο να εκφράζουν αυτό που θέλουν και δεν ανέχονται τον πόνο και τη δυσφορία σε αντίθεση με τις γυναίκες.