Καταπολεμήστε τις ιώσεις… με αμύγδαλα!

  • Iatropedia
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουν θριαμβευτικά την εμφάνιση τους οι ιώσεις και η γρίπη κρεβατώνοντας μικρούς και μεγάλους. Αφήστε τα γιατροσόφια και τα φάρμακα μακριά και μην διστάσετε να καταπολεμήστε τα κρυολογήματα τρώγοντας μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα. Σύμφωνα με βρετανο-ιταλική έρευνα η κατανάλωση αμυγδάλων αφενός θωρακίζει τον οργανισμό και αφετέρου καταπολεμά τους ιούς που προσβάλλουν κυρίως το αναπνευστικό σύστημα.

Όπως απέδειξε η εν λόγω μελέτη οι χημικές ουσίες που με φυσικό τρόπο βρίσκονται στον φλοιό των συγκεκριμένων ξηρών καρπών, ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος κατά των «ξένου σώματος».

Με αυτό τον τρόπο αυξάνουν την φυσική ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να παρεμποδίζει τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών του Νόργουιτς και της Πανεπιστημιακής Πολυκλινικής της Μεσίνα, υπό τη δρα Τζιουζεπίνα Μανταλάρι ανακάλυψαν πως ακόμα και μετά την χώνεψη των αμυγδάλων από το έντερο, παρατηρείται αυξημένη αμυντική ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μάλιστα οι επιστήμονες θωρούν δεδομένο ότι αν κανείς τρώει συχνά αμύγδαλα, μπορεί να αυξήσει προληπτικά τις άμυνές του κατά των διάφορων ιών, ενώ όσοι έχουν ήδη αρρωστήσει, θα καταπολεμήσουν πιο γρήγορα τον ιό.

Ωστόσο, οι μελετητές, έλεγξαν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μολύνσεις ακόμα και από τον ιό του έρπητα, ο οποίος θεωρείται δύσκολος αντίπαλος, καθώς μπορεί να ξεφεύγει από τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος, και διαπίστωσαν ότι τα αμύγδαλα βοηθάνε στην αντιμετώπισή του.

σωτήρια η φλούδα

Όταν όμως αφαιρεθεί από τα αμύγδαλα η φλούδα τους, τότε η προστατευτική δράση τους μειώνεται δραστικά. Για το λόγο αυτό συστήνουν να καταναλώνονται με την φλούδα τους τουλάχιστον μια χούφτα σε καθημερινή βάση και τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες μέθοδοι αντισύλληψης έχουν …ρίσκο;

Όταν οι ασθενείς δεν συμμορφώνονται!

Όταν οι ασθενείς δεν συμμορφώνονται!

Πως το σάκχαρο ''χαλάει'' τα μάτια;