«Καμπανάκι» ΗΠΑ πριν 12 χρόνια για τις επικίνδυνες Γαλλικές σιλικόνες!

  • Iatropedia
Από το 2000 είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, οι Αμερικάνικες αρχές Υγείας για την ποιότητα των εμφυτευμάτων της Γαλλικής εταιρίας PIP (poly implant prosthese), δεν είχαν όμως εισακουστεί από κανένα αρμόδιο με αποτέλεσμα, 300.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο να ζουν καθημερινά με το άγχος για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το προϊόν που έχουν βάλει στο στήθος τους

Η FDA, η Αμερικάνικη Αρχή τροφίμων και φαρμάκων είχε στείλει από τον Μάιο του 2000 στην νότια Γαλλία ειδικό εμπειρογνώμονα προκειμένου να επιθεωρήσει το εργοστάσιο της εταιρίας και να συντάξει μια έκθεση. Η έκθεση του Αμερικάνου ειδικού ήταν καταπέλτης: Τουλάχιστον 11 παραβάσεις των κανόνων υγιεινής , και υγιεινής αποκάλυπτε η έκθεση ενώ έκανε και λόγο για “νοθευμένα εμφυτεύματα που κατασκευάζει το εργοστάσιο”. Βέβαια παραμένει ένα ερώτημα στο οποίο ακόμη δεν έχουν απαντήσει οι Αμερικάνοι. Γιατί δεν πίεσαν περισσότερο και δεν συνεργάστηκαν με τις Γαλλικές αρχές από το 2000, παρά διέγνωσαν το πρόβλημα και απλά προειδοποίησαν;

Το πρόβλημα εστιαζόταν στα αλατούχα εμφυτεύματα της PIP. Οι Γάλλοι αντί να χρησιμοποιούν ιατρική εγκεκριμένη σιλικόνη, έβαζαν στα εμφυτεύματα τους, …βιομηχανική σιλικόνη!!!Μετά τον σάλο που ξέσπασε η εταιρία χρεοκόπησε και έκλεισε.

Πριν λίγες ημέρες το Γαλλικό Υπουργείο Υγείας προέτρεψε όλες τις γυναίκες με εμφυτεύματα PIP να πάνε να τα αφαιρέσουν από το στήθος τους γιατί ελοχεύει τεράστιος κίνδυνος να υποστούν ρήξη. Στην Βραζιλία αλλά και στην Αγγλία οι γιατροί τόνισαν πως και εκεί οι γυναίκες με εμφυτεύματα PIP, θα πρέπει άμεσα να εξεταστούν.

Την ίδια στιγμή στην Γαλλία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για ακούσια ανθρωποκτονία με αφορμή το θάνατο μιας γυναίκας από καρκίνο που είχε βάλει εμφύτευμα PIP, στο στήθος της. Σύντομα πρόκειται να απαγγελθούν και κατηγορίες κατά 4 στελεχών της εταιρίας ανάμεσα τους και στον ιδρυτή της εταιρίας Ζαν Κλωντ Μας.

Ο δικηγόρος του Μας, Ιβ Χαντάντ δήλωσε στο Ρώυτερς, ότι ο 72χρονος πελάτης του δεν κρύβεται και εάν τον καλέσουν θα παρουσιαστεί ενώπιον των δικαστικών αρχών.