Ημικρανία με αύρα: Δείτε πως να την αναγνωρίσετε!

  • Iatropedia
Η ημικρανία είναι ένας πονοκέφαλος που συνήθως είναι χειρότερο από την μια πλευρά του κεφαλιού. Ο πόνος είναι τις περισσότερες φορές τόσο έντονος που παρεμποδίζει τις καθημερινές δραστηριότητες και μπορεί να διαρκέσει από τέσσερις ώρες έως έξι ώρες. Υπολογίζεται ότι μια στις έξι γυναίκες, υποφέρουν από ημικρανίες.

Τα συμπτώματα της ημικρανίας

Ο οξύς πόνος εμφανίζεται συνήθως στο μέτωπο και στα μάτια. Οι ημικρανίες προκαλούν ευαίσθησία στο φως, στον ήχο. Πολλοί άνθρωποι έχουν ναυτία, ή έμετο, ή το όραμα.

Ημικρανία με αύρα

Περίπου το 20% των ανθρώπων που υποφέρουν από ημικρανίες έχουν μια αύρα περίπου 20 λεπτά έως μία ώρα πριν από τον πόνο. Μπορούν να δουν φώτα που αναβοσβήνουν, κυματιστές γραμμές, ή κουκίδες, ή μπορεί να έχουν θολή όραση ή τυφλά σημεία.

Τι προκαλεί την ημικρανία;

Η ακριβής αιτία της ημικρανίας δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητή, αλλά το πρόβλημα θεωρείται νευρολογικό. Πιστεύεται ότι οι χημικές ουσίες του εγκεφάλου, τα αιμοφόρα αγγεία, και τα νεύρα του εγκεφάλου εμπλέκονται.

΄Ελλειψη τροφής ή ύπνου

Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε ημικρανίες να έχουν ένα κανονικό πρότυπο γεύματα και τον ύπνο. Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα από την παράλειψη γευμάτων μπορεί να προκαλέσει μια ημικρανία. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί επίσης να φουντώσει έναν πονοκέφαλο. Πίνετε νερό όλη την ημέρα για να αποφύγετε την αφυδάτωση και προσπαθήστε να κοιμάστε έξι έως οκτώ ώρες τη νύχτα.

http://www.webmd.com