ΙΑΣΩ General: Ολοκληρωμένος έλεγχος για στίγμα Μεσογειακής Αναιμίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ΙΑΣΩ General, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας (8 Μαΐου) και στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων για την προβολή της αξίας της πρόληψης, προσφέρει έναν ολοκληρωμένο έλεγχο για τη διάγνωση του στίγματος ή της ετερόζυγης β’ μεσογειακής αναιμίας.

Συγκεκριμένα, παρέχονται:
-Αιματολογικό πακέτο εξετάσεων στην ειδική τιμή των 16€: γενική εξέταση αίματος, φερριτίνη και ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης.

-Δωρεάν επίσκεψη σε ειδικό αιματολόγο.

Η προσφορά ισχύει για όσους καλέσουν στο τηλ. 210 6502165 έως την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 (Δευτ.-Παρ. 8:00-16:00) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Η μεσογειακή αναιμία είναι μία κληρονομική πάθηση με διαταραχές σύνθεσης της αιμοσφαιρίνης, η οποία αποτελεί ένα βασικό συστατικό του αίματος. Όσοι φέρουν το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας, είναι υγιείς φορείς που μπορεί να έχουν ήπια αναιμία καθώς και μορφολογικές διαταραχές των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η διάγνωσή του είναι σημαντική για την καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση καθώς και για τη διενέργεια του απαραίτητου προγεννητικού ελέγχου πριν τη γέννηση ενός παιδιού.