HIV στο κέντρο της Αθήνας

  • Iatropedia
Πονοκέφαλος για τον Ανδρέα Λοβέρδο η Πρωτοφανής αύξηση των λοιμώξεων από τον HIV στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.

Σε συμπληγάδες πέτρες αποδεικνύονται τα ναρκωτικά και το Aids για τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος επιχειρεί να καταπολεμήσει τις δύο αυτές μάστιγες από το κέντρο της Αθήνας.

Οι τελευταίες προειδοποιήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ μιλούν για δραματική αύξηση του ιού HIV ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, φαινόμενο που αποδίδεται και στην παράλληλη αύξηση των τοξικομανών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μελετά πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου μετά την απόφαση για μετεγκατάσταση των προγραμμάτων αποτοξίνωσης στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ο Ανδρέας Λοβέρδος άλλωστε «ποντάρει» πολλά στη βελτίωση της εικόνας του κέντρου της Αθήνας, καθότι θεωρεί ότι μια απαλλαγμένη πόλη από ναρκωτικά και παραβατική συμπεριφορά θα του προσθέσει πολιτικούς πόντους.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο χρόνο που μας πέρασε παρατηρήθηκε, αύξηση των λοιμώξεων από τον HIV κατά 580%, σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της Χώρας.

Η έξαρση που παρατηρείται στην HIV λοίμωξη, οφείλεται στην αύξηση της πορνείας και κυρίως, του αριθμού των ατόμων που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ουσιών.

Σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η έξαρση του AIDS αφορά τόσο Έλληνες όσο και αλλοδαπούς, αλλά η έως τώρα έρευνα έχει δείξει ότι «στη λοίμωξη έχουν επικρατήσει τα εισαγόμενα στελέχη του ιού HIV».

Το χειρότερο είναι ότι ανάλογη είναι και η κατάσταση και σε άλλες μεταδοτικές ασθένειες. Υπάρχει ιδιαίτερη έξαρση λοιμωδών νοσημάτων, όπως είναι οι ηπατίτιδες, η φυματίωση, η ψώρα και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το HIV/AIDS 2008 – 2012 αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη παρέμβαση εκ μέρους της οργανωμένης Eλληνικής Πολιτείας για την καταπολέμηση του HIV/AIDS.