Γόνιμες μέρες: Δείτε πως υπολογίζονται

  • Iatropedia
Οι γόνιμες ημέρες καλό είναι να τις γνωρίζει κάθε γυναίκα ώστε να ξέρει πότε θα συλλάβει. Μάθετε πως υπολογίζονται οι γόνιμες ημέρες.

Η ηλικία και Γονιμότητα

Η γονιμότητα μειώνεται με την ηλικία. Παλαιότερα πίστευαν ότι η γυναικεία γονιμότητα μειώνεται σημαντικά μετά τα 35 χρόνια. Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι πιο γόνιμες όταν είναι μεταξύ 19-26 ετών και στη συνέχεια έρχεται η μείωση.

Η ωορρηξία και Γονιμότητα

Εκτός από την ηλικία, μια γυναίκα είναι γόνιμη μόνο όταν έχει ωορρηξία. Σε γενικές γραμμές μια γυναίκα είναι γόνιμη μόνο για πέντε ημέρες κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου 28 ημέρες των ωοθηκών κύκλου που αντιστοιχεί σε:

10η ημέρα ενός 24- ημερών κύκλο

14η ημέρα ενός 28- ημερών κύκλο

21η ημέρα ενός 35- ημερών κύκλο

Βασική προϋπόθεση για να βρείτε τις γόνιμες ημέρες σας είναι να γνωρίζετε τον κύκλο σας.

Για το λόγο αυτό είναι καλό να κρατάτε ένα ημερολογιο για να παρακολουθείτε τη διάρκεια του κύκλου

Θερμοκρασία του σώματος

Η θερμοκρασία του σώματος είναι μια άλλη δημοφιλής μέθοδος που χρησιμοποιείται από πολλές γυναίκες για να εντοπίσουν την ωορρηξία τους. Αυτή η μέθοδος απαιτεί από εσάς να διατηρήσετε ένα βασικό διάγραμμα της θερμοκρασίας του σώματος με τη λήψη της χαμηλότερης θερμοκρασίας της ημέρας.

Μόλις πριν από την ωορρηξία, οι περισσότερες γυναίκες παρατηρούμε μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας του σώματος λόγω ορμονικών επιρροή που ακολουθείται από μια αύξηση της 1- 2 βαθμών μερικές ημέρες μετά την ωορρηξία. Η αύξηση της συχνότητας της συνουσίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αυξάνει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος σημαντικά.

http://www.newhealthguide.org