Γυροειδής αλωπεκία: Δείτε τι προκαλεί στα μαλλιά

  • Iatropedia
Η Γυροειδής αλωπεκία είναι μια αυτοάνοση κατάσταση που οδηγεί σε απώλεια μαλλιών, όταν το ανοσοποιητικό σύστημα για άγνωστο λόγο επιτίθεται στις ρίζες των τριχών. Συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι να δημιουργούνται μπαλώματα στο κεφάλι, στο σύνολο του τριχωτού της κεφαλής, ή ακόμα και το σώμα.

Η γυροειδής αλωπεκία μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά οι νέοι ηλικίας κάτω των 20 ετών επηρεάζονται πιο συχνά. Η διαταραχή είναι εξίσου διαδεδομένη και στα δύο φύλα. Περίπου το 2% των ανθρώπων στις ΗΠΑ θα υποφέρουν από γυροειδής αλωπεκία κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ιδρυμα Γυροειδούς Αλωπεκίας (NAAF) των ΗΠΑ, η γυροειδής αλωπεκία είναι ένα από τα συχνότερα εμφανιζόμενα αυτοάνοσα νοσήματα. Βάση όμως των προβλέψεων της κάθε άνθρωπος έχει μία πιθανότητα στις 100 να εκδηλώσει γυροειδή αλωπεκία κάποια στιγμή στη ζωή του.

Βάσει των επιστημόνων του ιδρύματος η εξέλιξη της νόσου είναι απρόβλεπτη. Μερικοί ασθενείς χάνουν μαλλιά μόνο σε ένα σημείο του κεφαλιού, ενώ άλλοι μπορεί να χάσουν όλα τα μαλλιά τους μέσα σε λίγες ημέρες. Η νόσος μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και σε παιδιά, για τα οποία συχνά αποδεικνύεται εξαιρετικά τραυματική.

Εικάζεται ότι οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι η κληρονομικότητα αλλά και κάποια γονίδια που μεταλλάσσονται εξαιτίας συγκεκριμένων συνθηκών.

πηγήhttp://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα μυστικά της γυροειδούς αλωπεκίας και πως αντιμετωπίζεται