Γιατί τα κονδυλώματα »χτυπούν» τις Ελληνίδες;

  • Iatropedia
Γυρίζουν την πλάτη οι Ελληνίδες στον εμβολιασμό τους ενάντια στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV, που ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου τραχήλου της μήτρας. Έτσι, ενώ για την συγκεκριμένη μορφή κακοήθειας υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, τα οποία μάλιστα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Εθνικών Εμβολιασμών , καθώς και συστηματικός έλεγχος δια βίου μέσω του τεστ Pap, οι Ελληνίδες εξακολουθούν να είναι ανενημέρωτες και να «κολλούν» σε προκαταλήψεις ή και αδιαφορία για την προσωπική τους υγεία.

Όπως επισημαίνει στο iatropedia η γυναικολόγος Κατερίνα Βλάχου »εξίσου απογοητευτικό (10-12%) είναι το ποσοστό των Ελληνίδων που κάνει συστηματικά τεστ pap, δηλαδή όχι πάνω από μια στις δέκα γυναίκες. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 50% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών θα προσβληθούν από τον HPV κατά τη διάρκεια της ζωής τους..

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία η λοίμωξη από HPV »χτυπά» 20 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες ενώ δεν έχει προτιμήσεις.

Σύμφωνα με τηνκ. Βλάχου η περίοδος επώασης, δηλαδή το διάστημα από τη μόλυνση έως την εμφάνιση των συμπτωμάτων ποικίλει: Μπορεί να μεταδοθεί ο ιός από ένα μήνα έως και τρείς μήνες.

Την ίδια στιγμή αναφέρει η ειδικός άκρως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο ιός των κονδυλωμάτων μπορεί να εμφανιστεί σε περιόδους που το ανοσοποιητικό έχει εξασθενήσει και δεν μπορεί να καταστείλει τον ιό.Επομένως γαι να μην συμβεί αυτό θα πρέπει οι γυναίκες να σταματήσουν το κάπνισμα άν είναι καπνίστριες και να προσέχουντην διατροφή τους.

ποιοι κινδυνεύουν

όσοι ή όσες έχουν πολλούς ερωτικούς σύντροφους

Δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό

Αντιμετώπιση θεραπεία

Η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική με ειδικά φάρμακα (επάλειψη των βλαβών), και η χειρουργική με ηλεκτροκαυτηρίαση ή laser ενώ είναι δυνατόν να γίνει κρυοπηξία .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έχει κονδυλώματα, μήπως σας …απάτησε;

Λύστε όλες σας τις απορίες για τα κονδυλώματα