Γιατί να κάνω πλαστική το χειμώνα;

  • Iatropedia
Μπορεί μεν τώρα το χειμώνα, το μυαλό μας να είναι μακριά από τις ανάγκες του καλοκαιριού, καλό είναι να βάλουμε τώρα στο πρόγραμμά μας επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση, οι επεμβάσεις στους μαστούς, η κοιλιοπλαστική, αλλά και η ιατρική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, αν τις έχουμε ανάγκη.

Του Αθανάσιου Χριστόπουλου

Πλαστικού Χειρουργού

Υπάρχουν κατά βάσει τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να προγραμματίσουμε αρκετά νωρίτερα τέτοιες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Πρώτος λόγος είναι ότι οι θερμότερες περίοδοι του έτους μπορεί μεν να μην είναι απαγορευτικές για τα περισσότερα είδη επεμβάσεων, όμως μπορεί η δυσφορία μετεγχειρητικά να είναι μεγαλύτερη. π.χ ο κορσές που χρειάζεται για λίγες μέρες μετά τη λιποαναρρόφηση, είναι πολύ πιο ανεκτός στις ψυχρές εποχές του έτους.

Δεύτερος λόγος είναι ότι κάποιες επεμβάσεις χρειάζονται κάποιο χρόνο αποθεραπείας. Εξάλλου, σε κάποιες επεμβάσεις, η τελειοποίηση του αποτελέσματος συμβαίνει μετά από τρεις έως έξι μήνες.

Τρίτος λόγος είναι ότι κάποιες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα αυτές που αφορούν στην διόρθωση της κυτταρίτιδας, είναι αρκετά χρονοβόρες. Μία πλήρης θεραπεία κυτταρίτιδας μπορεί να απαιτήσει από ενάμιση έως τρεις μήνες, ανάλογα με το είδος της θεραπείας και τη βαρύτητα προβλήματος.

Εξάλλου έχουμε διαπιστώσει ότι τα τελευταία χρόνια η μεταπήδηση από το χειμώνα στο καλοκαίρι είναι πολύ σύντομη. Αυτό σημαίνει ότι όταν θα έρθουν τα σημάδια του καιρού που θα μας αφυπνίσουν, θα έχουμε ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να σκεφτόμαστε το καλοκαίρι ίσως και από την περίοδο του χειμώνα, πριν ακόμα ο ήλιος δείξει την καλοκαιρινή του διάθεση.

Αθανάσιος Χριστόπουλος

Πλαστικός Χειρουργός

Περισσότερες πληροφορίες-πηγή:

http://athanasioschristopoulos.com

Αθανάσιος Χριστόπουλος

Πλαστικός Χειρουργός

anaplasis@a-a.gr